Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση:
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών", Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Καταγγέλλοντας «παιχνίδια» της «γαλάζιας» πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα ευρήματα της έρευνας σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε πριν από λίγο από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Σημειώνεται πως ο Χρήστος Ράμμος της ΑΔΑΕ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για σύγκληση της Επιτροπής, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΑΕ, το αίτημα «αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εξετάζει τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 2016. Η συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, που υποστηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός για την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: