Επιστροφή στο… 1950 για το υπουργείο Μεταφορών – Μπάχαλο με τις χειρόγραφες άδειες κυκλοφορίας

Κοινοποίηση:
pinakides1000

Το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν λειτουργεί από την προηγούμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα μετά από ένα μίνι black out από την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου οι μεταβιβάσεις οχημάτων αλλά και οι εκδόσεις νέων Αδειών Κυκλοφορίας να γίνονται χειρόγραφα ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι εισαγωγικές εταιρείες αλλά και οι εμπορίες οχημάτων.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε ειδικά για το θέμα των μεταβιβάσεων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει προκύψει ένα τεράστιο πρόβλημα που προφανώς κανείς δεν έλαβε υπόψιν του και αφορά στην 2η ή 3η μεταβίβαση που μπορεί να γίνει σε ένα μεταχειρισμένο όχημα με την Προσωρινή χειρόγραφη Άδεια.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr αν κάποιος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αγοράσει ένα όχημα από ιδιώτη ή εταιρεία θα πρέπει να το μεταβιβάσει στην εμπορία του ώστε να αποτελεί το νέο ιδιοκτήτη. Τώρα σε περίπτωση που για αυτό το όχημα βρεθεί αγοραστής μετά από 2 ή 3 ημέρες η δεύτερη μεταβίβαση του ίδιου οχήματος δεν είναι εφικτή καθώς δεν προβλέπεται στην σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Δηλαδή με λίγα λόγια οι έμποροι μεταχειρισμένων θα μπορούν να μεταβιβάσουν εκ νέου το όχημα που απέκτησαν με Προσωρινή χειρόγραφη Άδεια Κυκλοφορίας μόνο όταν διευθετηθεί το ζήτημα με άλλη εγκύκλιο από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μέχρι τότε όσοι έχουν αποκτήσει πρόσφατα όχημα με Προσωρινή χειρόγραφη Άδεια Κυκλοφορίας δεν θα μπορούν να το πουλήσουν!

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πάντως ενημερώθηκε ήδη για το πρόβλημα που έχει προκύψει και αναμένεται έως την άλλη εβδομάδα να το έχει λύσει. Ωστόσο οι έμποροι μεταχειρισμένων που έχουν ήδη πουλήσει οχήματα με Προσωρινές χειρόγραφες Άδειες Κυκλοφορίας θέλουν το θέμα να λυθεί τις επόμενες ώρες και όχι ημέρες καθώς οι όποιες καθυστερήσεις είναι ικανές να ακυρώσουν τις παραγγελίες των πελατών τους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. “” Μπάχαλο με τις χειρόγραφες………………….”” κατι που δεν ειναι μπαχαλο στην ελλαδα???? με το ανυπαρκτο κρατος……..?? οσο για τους κοψοχεριδες ψοφοφορους………….. ουτε μια λεξη δεν αξιζει…………………….

  2. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ,ΑΣΧΕΤΟΥ,ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΩΝ ΜΠΟΥΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΚΕΦΑΛΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ.

Comments are closed.