Επιστολή πολιτών: “Ελευθερώστε την Πλατεία Κλαυθμώνος απο την Πρέζα”

Κοινοποίηση:
IMG_2525

Οι επιχειρηματίες της πλατείας Κλαυθμώνος έστειλαν ανοικτή επιστολή προς την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη ναρκωτικών, προκειμένου για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της περιοχής, που δεν είναι άλλο από τα ναρκωτικά που κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθημερινά.

Η επιστολή:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να στείλουμε ακόμα μια επιστολή για άλλο ενα έγκλημα -απο τα πολλά- που διαπράττονται σε αυτήν την πόλη.
Εδώ και μήνες η Πλατεία Κλαυθμώνος έχει μετατραπεί σε “νέα Ομόνοια”, σε “νέα Βάθη”, σε “νέα Νομική”. Έμποροι ηρωίνης πουλάνε την πραμάτεια τους, ανοιχτά, μέρα μεσημέρι μέσα και έξω απο την πλατεία, οι ναρκομανείς συρρέουν απο όλη την Αττική εδώ, δίπλα στο Συνταγμα για να κάνουν χρήση ανενόχλητοι, γεμίζοντας με σύριγγες τα παρτέρια και τα πλακόστρωτα, εκφοβίζοντας όποιους περαστικούς έχουν μείνει και υποβαθμίζοντας άλλη μια περιοχή της Αθήνας.

Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατα κόρον μιας και τα σπασμένα αυτοκίνητα γύρω απο την πλατεία είναι καθημερινό φαινόμενο. Απο τις 12 το πρωί βρίσκουμε πια σπασμένα τζάμια παντού απο εξαρτημένους-εξαθλιωμένους που δεν τους νοιάζει τίποτα μιας και ο νόμος (σε αυτό το κράτος) δεν τους ακουμπάει, ληστείες γυναικών στα γύρω στενά και τσακωμοί και κυνηγητά με μαχαίρια συνθέτουν πια ένα καθημερινό παζλ αθλιότητας που δεν ταιριάζει σε καμια πρωτεύουσα και καμία κεντρική γειτονιά πολιτισμένου κράτους.
Γιατί πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό που συναντάμε στην Αθήνα όλο και σε περισσότερες περιοχές πια. Όλοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν ακουμπάει κανείς τους πρεζέμπορους και τα πρεζάκια που τους ακολουθούν μετατρέποντας όλο το κέντρο της Αθήνας σε μια χωματερή.

Αυτά συμβαίνουν κάτω απο τη μύτη του κου Βορίδη και του Υπουργείου Εσωτερικών του, της Τουριστικής Αστυνομίας που εδρεύει στην πλατεία, μπροστά απο το κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού, του μεγαλόπρεπου ΤΣΜΕΔΕ, μπροστά απο το άδειο οικόπεδο της Εκκλησίας, του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, πάμπολλων δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων που περικλείουν την πλατεία.

Σε ένα τραγικό συμβάν, πριν δυο χρόνια περίπου που κρέμασαν έναν άνθρωπο στην πλατεία, η αστυνομία είχε ενδιαφερθεί για μερικές μέρες και είχε στείλει 2-3 μηχανές που έκαναν τη βάρδια τους μέσα στην πλατεία. Σήμερα, αντιθέτως, όταν στο πάνω μέρος της πλατείας υπάρχει κλούβα της αστυνομίας όχι μόνο δεν αποτρέπει αλλά “νομιμοποιεί” με τον τρόπο της αυτό που γίνεται μέσα στην πλατεία. Η Δημοτική Αστυνομία γυρνάει γύρω απο την πλατεία μόνο για να κόψει κλήσεις. Ο Δήμος, ο Δήμαρχος, όπου λειτουργεί δημοτικό πάρκινγκ στο υπόγειο ενώ επάνω στην πλατεία του και στο άλλοτε δημοτικό κιόσκι του τώρα κάνουν τις μοιρασιές και τρυπιούνται, ΑΦΑΝΤΟΣ βέβαια, ασχολείται με την μεγάλη κατάθλιψη του περιπάτου του που είναι έναν δρόμο παραπάνω.

Απευθυνόμαστε για άλλη μια φορά σε εσάς κε ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ: Γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία?? Δεν υπάρχει καν το υποτιθέμενο άσυλο της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ. Γιατί κόβουν κλήσεις και χτυπάνε οικογένειες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και εδώ δεν ασχολείται κανείς?

Εσείς κε ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ? η πλατεία σας είναι. Δεν χρειαζόμαστε άλλες “ιδέες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας”, να κάνετε τα αυτονόητα χρειαζόμαστε και να προστατέψετε την πόλη σας.

Οι έμποροι φέρνουν την πρέζα σε σακούλες πλαστικές. Όλοι ξέρουν τους Αφρικάνους που έρχονται το μεσημέρι και πουλάνε. Είναι καταγεγραμμένοι σε όλες τις κάμερες γύρω γύρω. Μπροστά απο το Ναυτικό τριγυρίζουν.

Οι λιγοστοί ηλικιωμένοι και οι κάτοικοι με τα κατοικίδια τους που χρησιμοποιούσαν την πλατεία έχουν εκδιωχθεί, οι ακόμα πιο λιγοστοί τουρίστες φεύγουν τρέχοντας μην μπορώντας να πιστεψουν ότι συμβαίνει σε κοινή θέα.

Για να μην αναφερθούμε στον συνωστισμό σε περίοδο πανδημίας κε ΧΑΡΔΑΛΙΑ. Γιατί επιβάλλετε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλους τους υπόλοιπους ενώ αυτοί κυκλοφορούν όλο το 24ωρο ελεύθερο; Μετά αναρωτιέστε για την αύξηση των κρουσμάτων στο κέντρο της Αθήνας..
Μπορούμε να παραθέσουμε πολλά περιστατικά, τραγικά, που ζούμε καθημερινά εμείς που δουλεύουμε ή ζούμε γύρω απο την Κλαυθμώνος.

Με την παρούσα επιστολή, σας εκλιπαρούμε να μην αφήσετε να καταστραφεί άλλο ένα ζωντανό κομμάτι της Αθήνας”.

IMG_1239 IMG_5671 IMG_2525 IMG_5575

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΡΕ ΤΟΝ ΝΤΟΡΟΓΙΟ ΜΕ ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ……ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΤΟΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΡΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ….. ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΑΙ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΟΓΙΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΚΑΤΟΥΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΡΤΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ………ΑΥΤΟΣ ΑΣΧΟΛΗΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑ………ΑΡΠΑΧΤΗΚΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΜΑΙΝΑ ΑΜΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ Ν Α ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΑΡΕΑ….. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ…….

  2. Ποια ναρκωτικα; ποια εγκληματικοτητα; το προβλημα ειναι να φορας μασκα ακομα και οταν περπατας μονος σου. Οι συριζαιοι με τον νομο παρασκευοπουλου βγαλανε εξω ολους τους εγκληματιες και τουτοι βαζουν προστιμο για μασκα και τα μαρκωτικα πωλουνται ελευθερα παντου. Λιγη ντροπη να ειχατε αλλα που να την βρειτε.

  3. Το “θέμα” συνεχίζεται κανονικά . Δεν ασχολείται κανείς. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε οποιαδήποτε ώρα.

Comments are closed.