Επικίνδυνοι επισκέπτες: Σφυροκέφαλοι καρχαρίες κολυμπούν ανάμεσα σε τουρίστες στα ρηχά [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΒΦΓΒΦΒ

Οι τουρίστες ανοιχτά μιας παραλίας στη Φλόριντα απολάμβαναν τις βουτιές στη θάλασσα, όταν στα ρηχά εμφανίστηκαν μερικοί ανεπιθύμητοι επισκέπτες.
Τα βίντεο που πρόσφατα ανέβηκαν στα social media δείχνουν ανθρώπους να απολαμβάνουν τη θάλασσα στην Πενσακόλα της Φλόριντα στις ΗΠΑ, όταν βιώσαν μια απροσδόκητη επίσκεψη.
Η Ζακλίν Λεσό, η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο, ήταν στη βάρκα μαζί με φίλους στις 29 Μάη, όταν είδε μερικούς σφυροκέφαλους καρχαρίες να κολυμπούν σε ρηχά νερά και να τους πλησιάζουν.
Τουλάχιστον τέσσερις καρχαρίες πλησίασαν και τα πτερύγιά τους βγήκαν έξω από το νερό, με έναν απ’ αυτούς να κολυμπά μόλις μερικά εκατοστά από έναν κολυμβητή που στεκόταν σε βάθος μέχρι τη μέση.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό FOX10, στο σύνολο 7 σφυροκέφαλοι καρχαρίες εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Στο βίντεο, που ανέβηκε στα social media, ακούγονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και να γελούν, βλέποντας τους καρχαρίες να τους πλησιάζουν.
Μια από τις γυναίκες, η Λέισι Φασιάν, περιέγραψε τις “συναντήσεις” με τους καρχαρίες ως μια “φανταστική εμπειρία”.
“Συνήθως χρειάζεται να πληρώσεις για κάτι τέτοιο κι εμείς δεν χρειάστηκε να δώσουμε τίποτα” εξήγησε η γυναίκα, ενθουσιασμένη.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ οι σφυροκέφαλοι καρχαρίες είναι σχετικά μικροί σε σύγκριση με τους λευκούς καρχαρίες, κάποιοι μπορεί να φτάσουν σε μήκος σχεδόν τα 6 μέτρα και σε βάρος τα 450 κιλά.
Μια μελέτη του 2020 8 ειδών τέτοιων σφυροκέφαλων καρχαριών διαπίστωσε ότι τα παράξενα κεφάλια τους που μοιάζουν με σφυρί συμβάλουν στην καλύτερη πλοήγηση στο νερό και στη σύλληψη της λείας τους.
Σύμφωνα με την επιτροπή προστασίας αλιείας και άγριας ζωής της Φλόριντα, σε αντίθεση με τους μικρούς σφυροκέφαλους καρχαρίες, οι μεγάλοι σφυροκέφαλοι ευθύνονται για τουλάχιστον το 1/7 των απρόκλητων επιθέσεων από καρχαρίες σε ανθρώπους.
Το βίντεο με τους καρχαρίες ανέβηκε στα social media, έγινε viral και προκάλεσε τον θαυμασμό των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να είναι στη θέση των κολυμβητών που είδαν τους καρχαρίες.
Αλήθεια, εσείς τι θα κάνατε στη θέση τους;
Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: