Επική «κωλοτούμπα» Ερντογάν – «Δεν έχουμε ανάγκη τους S-400»

Κοινοποίηση:
erdogan-1

Ακόμα μία φορά θέαμα στην Τουρκία γίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά τους S-400, για τους οποίους ανέφερε ότι η συμφωνία πλέον έχει κλείσει.

Η… ιστορία, αλλάζει πλέον από τον Τούρκο πρόεδρο τονίζοντας ότι πλέον δεν έχει ανάγκη η Τουρκία τους S-400, το στέλνοντας ένα πολύ περίεργο μήνυμα για το ρώσικο αντιαεροπορικό σύστημα.

Αυτό φαίνεται ότι έχει να κάνει με την πίεση που δέχεται από τις αμερικανικές πλευρές, Αφού θέλει με κάθε τρόπο να μπορέσεις να αγοράσεις σύγχρονα μαχητικά για να ενισχύσει την αεροπορία της χώρας του.

Να θυμίσουμε ότι η Αμερική είχε βάλει στον… πάγο, τη συμφωνία των δύο πλευρών, ενώ αναμενόταν η Τουρκία να βγει από το πρόγραμμα και να μη συνεχίσει η συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο 24TV, «Ο γενικός διευθυντής της Στρατιωτικής Βιομηχανίας ηλεκτρονικών συστημάτων Χαλούκ Γιοργκούν στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Μilliyet δήλωσε πως η Τουρκία με τα βήματα τα οποία έχει κάνει στην τεχνολογία των αμυντικών συστημάτων πλέον δεν έχει ανάγκη στους πυραύλους S-300 και  S-400. Ουσιαστικά αυτό είναι το ζήτημα».

Aναφορά κάνει σε αυτό κι ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης που τονίζει ότι προκειμένου να διορθωθεί η σχέση με την Αμερική η Τουρκία και ο Ερντογάν κάνουν πολλές υποχωρήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: