Επιθετικές ενέργειες από την Άγκυρα! «Βρώμικο» σχέδιο πίσω από την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα

Κοινοποίηση:
cache_728x3000_Analog_medium_655337_59998_1222019

«Βρώμικα» και ύποπτα σχέδια κατά της Ελλάδος μετά την έναρξη της τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Γαλάζια πατρίδα», η οποία θα ξεκινήσει από 27 Φεβρουαρίου, παρά τις χθεσινές αβρότητες ανάμεσα στον Έλληνα ΥΠΑΜ κ. Ε. Αποστολάκη και τον ομόλογο του Χ.Ακάρ, διότι οι Τούρκοι έχουν διαχρονικά και πάντα, την δική τους κρυφή ατζέντα.

Οι Τούρκοι επιμηκύνουν την «διεξαγωγή» της διεθνούς ναυτικής άσκησης με την επωνυμία «Birleşik Müşterek Kış-2019», με την συμμετοχή 7 χωρών (Βοσνία, Κατάρ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν) και 7 χωρών ως «παρατηρητές», ενώ παράλληλα θα διεξάγεται η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Γιατί όμως να έχουμε επιμήκυνση της διεθνούς άσκησης ώστε αυτή να συμπέσει ταυτόχρονα με την γνωστή άσκηση MAVI VATAN;

Πληροφορίες του τουρκικού τύπου εδώ και ημέρες αναφέρουν την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού τουρκικών δυνάμεων για την εν λόγω άσκηση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα που θα αγγίζουν τα 2/3 του τουρκικού ναυτικού, αεροπορίας και του στρατού, όσο και για τους αληθινούς σκοπούς της πιστεύεται ότι είναι προκάλυμμα ενός ύποπτου σχεδίου του Ερντογάν.

Έλληνες ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται με αυτήν την δύναμη, παρουσία «φίλων» και «συμμάχων», να προκαλέσει πιθανόν Ελλάδα και Κύπρο, σε μια προσπάθεια να «νομιμοποιήσει» τις όποιες κινήσεις της σε Α.Μεσόγειο και Νότιο Αιγαίο, ενώ παράλληλα το ελληνικό Πεντάγωνο παραμένει σε επιφυλακή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: