Επείγουσα έκκληση για ενισχύσεις στη μεγάλη φωτιά στη Σαμοθράκη – Δύο τα πύρινα μέτωπα στο Δομοκό

Κοινοποίηση:
ωδωδ

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά που κατακαίει από το πρωί το καταπράσινο νησί της Σαμοθράκης, με 25 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων και τέσσερα οχήματα να επιχειρούν από την επί τόπου, την ώρα που τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού από αέρος.

Δυστυχώς, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, στο πυκνόφυτο δάσος της περιοχής Πηγές Γριάς Βάθρας Πρίνος, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν 300 εθελοντές, που μαζί με πυροσβέστες και κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες, ενώ οι τοπικές αρχές ζητούν επειγόντως ενισχύσεις και από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα ανάμεσα στην Γριά Βάθρα και στη βάθρα «Παράδεισος». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο σημείο υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές, οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

Σε δηλώσει του στον ιστότοπο, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού. «Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή Ericsson από τη Θεσσαλονίκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: