Επίθεση χάκερ σε τρία νοσοκομεία της Αττικής – Μπλόκαραν τις διοικητικές υπηρεσίες

Κοινοποίηση:
χακερ

Το βράδυ της Δευτέρας (17/1) προς Τρίτη ξημερώματα χάκερς επιτέθηκαν σε τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, το Σωτηρία και το Ασκληπιείο της Βούλας, κάιτι που επιβεβαιώνει ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης.

«Οι χάκερς μπλόκαραν τα αρχεία των νοσοκομείων και το πρώτο μέλημα ήταν να θωρακιστεί το firewall δηλαδή να δημιουργηθεί τείχος ασφαλείας έναντι των εισβολέων. Ο server για τα νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο φιλοξενείται στο control room της 1ης ΥΠΕ, για το ΝΙΜΤΣ δεν έχω εικόνα καθώς είναι ευθύνη του Υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο κ. Σταθης.

Νέκρωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων

Η επίθεση στην ουσία νέκρωσε τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων. «Σε διοικητικό επίπεδο έχουν κλειδώσει όλα τα αρχεία και οι απαραίτητες εργασίες γίνονται χειρόγραφα αυτές τις μέρες», επισημαίνει ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τους δράστες.

«Έχει ήδη επιληφθεί η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας καθώς πρόκειται για θέμα ασφαλείας της χώρας», τονίζει ο κ.Στάθης. Την ίδια ώρα η εταιρεία που διαχειρίζεται τον server επιχειρεί να δημιουργήσει back up ώστε να προστατευτούν τα αρχεία. Ο server στο control room της 1ης YΠΕ λειτουργεί από το 2003 υποστηρίζοντας το Σωτηρία αλλά και το Ασκληπιείο

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ… ‘ΨΕΥΔΟΕΠΙΔΗΜΙΑΣ’ Κ ΥΦΑΡΠΑΞΗ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ – ΝΤΑΤΑ?…..

Comments are closed.