Επίθεση του Ισραηλινού στρατού στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας

Κοινοποίηση:
gaza

Ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε επίθεση σε στόχους της Χαμάς στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δήλωση Τύπου του Ισραηλινού Στρατού νωρίς το πρωί της Πέμπτης (9/5).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση θα ανακοινωθούν.

Αναλυτικότερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα τα ξημερώματα να βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Ουάσιγκτον απείλησε, για πρώτη φορά, να σταματήσει τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών στο Ισραήλ σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας στη Ράφα, την ώρα που οι έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με σκοπό να κλειστεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός παρατείνονταν.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως εξαπολύθηκαν πολλές ομοβροντίες του πυροβολικού στη Ράφα, στην περιοχή των κλειστών συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως προχώρησε επίσης σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον «θέσεων της Χαμάς» στο κεντρικό τμήμα του θύλακα, που έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από επτά και πλέον μήνες πολέμου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό ότι θα διατάξει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, όπου κατ’ αυτόν κρύβονται οι «τελευταίες» μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς. Στην πόλη αυτή όμως έχουν συρρεύσει επίσης 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου.

Το Ισραήλ έπληξε στόχους νότια της Δαμασκού

Παράλληλα το Ισραήλ έπληξε στόχους νότια της Δαμασκού τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με συριακές αναφορές που επικαλούνται ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργοποιήθηκαν τα συριακά συστήματα αεράμυνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response