Επίθεση με βιτριόλι: Αγορεύουν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης – Εκδίδεται σήμερα η απόφαση;

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Δεκαεπτά μήνες μετά την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ακούσει την κρίση των Δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Έφη Κακαράντζουλα έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας, ωστόσο, πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα και αυτός ο ισχυρισμός είναι που μπαίνει στο «μικροσκόπιο» του δικαστηρίου το οποίο έχει τον τελευταίο λόγο για την ποινική μεταχείριση της κατηγορούμενης.
Με ανοικτό το ενδεχόμενο να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου ακόμη και σήμερα, η αυλαία ανοίγει με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι θα δώσουν «μάχη» για να πείσουν τους δικαστές να μετατρέψουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης στις αγορεύσεις τους θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν την πρόταση του Εισαγγελέα που ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης πεπεισμένος πως η Ιωάννα από τύχη δεν έχασε τη ζωή της.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στις αγορεύσεις τους, συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση, κινήθηκαν με βασικό άξονα την πρόθεση της κατηγορούμενης να σκοτώσει την Ιωάννα και επικαλέστηκαν με λεπτομέρειες τις καταθέσεις των γιατρών που μίλησαν για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίζει σε ολόκληρη τη ζωή της, αλλά και ποιες ήταν οι κινήσεις που έγιναν μετά την επίθεση και τελικά της έσωσαν τη ζωή.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου
Η Ιωάννα ήταν παρούσα στο σύνολο των συνεδριάσεων του Δικαστηρίου και άκουσε με προσοχή τους μάρτυρες που ξεπέρασαν τους 30, αλλά και την απολογία της κατηγορούμενης η οποία επέλεξε ποιες ημέρες θα καθίσει στο εδώλιο. Μια από αυτές ήταν και εκείνη που η Ιωάννα περιέγραψε τις μοιραίες στιγμές της επίθεσης αλλά και τον «Γολγοθά» που ανεβαίνει καθημερινά σε μια προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της.

Η Έφη Κακαράντζουλα
Η κατηγορούμενη δεν θέλησε να ακούσει τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής αλλά εκτιμάται ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και με τους δικούς της νομικούς παραστάτες οι οποίοι σήμερα θα πάρουν την σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας. Άλλωστε, δεν αποκλείεται μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το Δικαστήριο να αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την ενοχή της κατηγορούμενης αλλά και την ποινή που θα της επιβληθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: