Επίδομα τέκνων 2019 – Α21 Προσοχή στην αίτηση

Κοινοποίηση:
mas afora olous

Μέχρι τέλος φεβρουαρίου  αναμένεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού για το 2018 που υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι 15 Ιανουαρίου.

 

Προς τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για νέες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού.

Επίδομα τέκνων 2019 – Α21 – Προσοχή στην αίτηση
Επίδομα τέκνων 2019: Μόλις ανοίξει η πλατφόρμα θα πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους  νέα αίτηση για να καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί η πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ.

Η πληρωμή θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 αλλά αφορούσαν τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.

Έτσι, οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ, στην συνέχεια είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.

Α21 Επίδομα Τέκνων 2019 Πληρωμή Α’ Δόσης: Τα ποσά που θα καταβληθούν
Επίδομα παιδιού 2019 – Δεύτερη κατηγορία
28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Επίδομα τέκνων 2019– Τρίτη κατηγορία
42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Οικογενειακό επίδομα 2019 – Πρώτη κατηγορία
Πληρωμή 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

ΟΠΕΚΑ Επίδομα Παιδιού 2019 Πληρωμή Α’ Δόσης: Η αίτηση
H νέα ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (Α21) για το επίδομα παιδιού υποβάλλεται, από τον υπόχρεο.

Η αίτηση συμπληρώνεται μετά την οριστική υποβολή της φορολογικής δήλωσης (Ε1) του τρέχοντος έτους.

Η υποβολή γίνεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Απαραίτητη είναι η χρήση προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: