Επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ σε σπουδαστές ΙΕΚ – Ποια είναι η διαδικασία

Κοινοποίηση:
ευρω

Επέκταση του στεγαστικού επιδόματος και στους σπουδαστές των ΙΕΚ θεσπίζει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, με την έναρξη να ισχύει από τη τρέχουσα χρονιά. Το στεγαστικό επίδομα, ύψους 1.000 ευρώ, το οποίο μέχρι πρότινος δικαιούνταν οι φοιτητές βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και δινόταν άπαξ σε διάστημα ενός χρόνου, πλέον θα δίνεται και σε όσους σπουδάζουν στα ΙΕΚ.

Διαδικασία
Σημειώνεται ότι το επίδομα παρέχεται μετά το τέλος της ακαδημαϊκής και σχολικής χρονιάς, με τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXIS. Ενδεικτικά, για την περσινή χρονιά, οι αιτήσεις έγιναν τον περασμένο Ιούνιο με δικαίωμα εκ νέου υποβολής εντός του περασμένου Σεπτεμβρίου. Με την ανακοίνωση των προθεσμιών για το έτος 2021, αναμένεται η δημοσιοποίηση ΚΥΑ με διευκρινίσεις για τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι σπουδαστές των ΙΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος με τη θέσπιση του παράλληλου μηχανογραφικού, οι απόφοιτοι των Λυκείων είχαν πρόσβαση σε 8.000 θέσεις Δημοσίων ΙΕΚ, με τις ηλεκτρονικές υποβολές να ξεπερνούν τις 20.000. Σε αυτές, ένας στους τέσσερις είχε δηλώσει ειδικότητα ΙΕΚ εκτός του τόπου κατοικίας του, σε άλλη περιφέρεια. Το μέτρο για την επέκταση του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος και σε σπουδαστές ΙΕΚ είχε εξαγγελθεί στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: