Επίδειξη δύναμης απο το ΠΑΜΕ στο Ασφαλιστικό – Χάος στους δρόμους απ’ τα συλλαλητήρια

Κοινοποίηση:
2

Επίδειξη δύναμης απο το ΠΑΜΕ στο Ασφαλιστικό

Χάος στους δρόμους απ’ τα συλλαλητήρια

Με πάνω απο 8.000 διαδηλωτές στο δρόμο το ΠΑΜΕ θέλησε να κάνει ισχυρή την αντίθεση του στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αποκαλεί «λαιμητόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση». Η πορεία ξεκίνησε απο τα προπύλαια λίγο μεετα τις 112 το μεσημέρι, με συνθήματα κατά του νέου νομοσχεδίου και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν κι έγχρωμα μπαλόνια, αφού όπως έλεγαν … «άνοιξε το Τριώδιο».

Τα μπλόκ των διαδηλωτών ήταν δύο, ενα του ΠΑΜΕ με συγκέντρωση στα προπύλαια κι ενα των αριστερίστικων οργανώσεων,περίπου 800 άτομα, ανάμεσα τους και ενας μικρός αριθμός αναρχικών – αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκε στην οδό Σταδίου και ξεκίνησε πορεία προς το σύνταγμα ταυτόχρονμα με το ΠΑΜΕ απ’ το Υπουργείο Εργασίας.

Αμηχανία προκλήθηκε όταν τα δύο μπλόκ συναντήθηκαν και διασταυρώθηκαν μπροστά απ’ την πλατεία του άγνωστου στρατιώτη, ωστόσο δεν προκλήθηκαν επεισόδια ή εντάσεις και έπειτα απο λίγο, γύρω στη μία το μεσημέρι, η πορεία διαλύθηκε ειρηνικά.

Ειρήνη ωστόσο δεν επικράτησε στις κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας, όπου απο τα ξημερώματα κιόλας προκλήθηκε χάος, καθώς απεργούσαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς, λεωφορεία, τράμ, μετρό  και τρόλεϋ και όλοι πήραν το αυτοκίνητο τους για να κατευθυνθούν στις δουλειές τους.

Την κατάσταση επιβάρυνε και τροχαίο που προκλήθηκε απο σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο στο «λαιμομπούκαλο» της Αχαρνών στη λεωφόρο Κηφισού, όπου παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα.

Οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ, αιφνιδίασαν τη διοίκηση καθώς ενώ είχαν δεσμευτεί ότι δεν θα απεργήσουν και καλούσαν τον κόσμο να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τον προαστιακό, ξαφνικά το πρωί κατέλλαβαν τον κεντρικό σταθμό στου Ρέντη και δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της διοίκησης.

Επι της ουσίας, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη ξανά στους συνταξιούχους ή να μην ιδιωτικοποιηθεί η κοινωνική ασφάλιση, επειδή οι συνδικαλιστές έτριξαν για μια ακόμη φορά τα δόντια τους, ενώ τις ζημιές και τα οφέλη, θα μπορέσουμε να τα καταμετρήσουμε μόνο επι της εφαρμογής, δηλαδή αρκετά κατόπιν εορτής.

 

Ντουντούκες και πικέτες έτοιμες για…δράση.

1

Αμηχανία για τα δύο μπλόκ διαδηλωτών που συναντήθηκαν μπροστά απ’ τη Βουλή.

2

Μπαλόνια επειδή «άνοιξε το Τριώδιο» και… αποκριάτικη διάθεση απο τους πολλούς διαδηλωτές.

5

Τα θεόκλειστα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκάλεσαν για μια άλλη φορά ταλαιπωρία για τους οδηγούς και χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας.

3

Ρεπορτάζ του Ν.Τσιαμτσίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: