Επέτειος Γρηγορόπουλου: “Αστακός” η Αθήνα – Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ

Κοινοποίηση:
4956776

Στο ίδιο πλαίσιο με τα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου θα κινηθεί ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για την περιφρούρηση των συγκεντρώσεων και των πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας έκριναν ως πετυχημένο το σχέδιο του Πολυτεχνείου, καθώς δεν σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, δεν υπήρξαν επιθέσεις από ταράτσες και δεν εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότοφ. Έτσι, θα συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος. Μόνο που αυτή τη φορά οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα μέτρα θα είναι λιγότεροι (υπολογίζονται σε 3.000-4.000), σε σχέση με τους 5.000 άνδρες και γυναίκες που έλαβαν μέρος στα μέτρα του Πολυτεχνείου.

Η διαφορά θα είναι ότι αυτή τη φορά τα άτομα που ενδεχομένως να επιχειρήσουν να κάνουν επεισόδια δεν θα αιφνιδιαστούν από την αστυνομική τακτική. Και αυτό γιατί θα είναι γνωστό ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι από νωρίς στην «καρδιά» Εξαρχείων, ότι θα επιτηρούνται αυστηρά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ότι από ημέρες πριν θα υπάρχει κλοιός ασφαλείας από άνδρες της Ασφάλειας που θα παρακολουθούν ύποπτες κινήσεις και ότι τα drones της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχουν εξονυχιστικά τις ταράτσες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Σημειώνεται ότι η επιτυχία των μέτρων τάξης την 6η Δεκεμβρίου είναι ακόμα μεγαλύτερο στοίχημα για την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας. Το γεγονός, μάλιστα, ότι λίγες ώρες πριν θα έχει λήξει και το «τελεσίγραφο» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς όλους όσους βρίσκονται σε υπό κατάληψη κτίρια, δημιουργεί μία άγνωστη «συνισταμένη».

«Η δεξιά κουστωδία έχει το θράσος να απειλεί ευθέως όλο το αντικαθεστωτικό κίνημα, δίνοντας του τελεσίγραφο ανήμερα της επετείου δολοφονίας ενός συντρόφου που αποτελεί σημαία της εξέγερσης ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα της καταστολής», αναφέρει χαρακτηριστικά σε κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Αν η δεξιά θέλει νεκρό, αυτή τη φορά δε θα είναι από το δικό μας στρατόπεδο», διαμηνύει με ανάρτηση της στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρχική ομάδα. Πρόκειται για μία φράση που μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο μεγαλύτερος φόβος

Η μεγαλύτερη ανησυχία των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να εκδηλωθούν καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων εκτός Εξαρχείων. Το γεγονός ότι η Αστυνομία στην επέτειο του Πολυτεχνείου μπόρεσε να «ελέγξει» τα Εξάρχεια, δημιουργεί φόβο για αλλαγή «τακτικής» από τους κουκουλοφόρους. Γι’ αυτό και έχουν δοθεί εκ νέου εντολές για αυξημένα μέτρα προστασίας σε Αστυνομικές Υπηρεσίες και Τμήματα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για μεταφορά του «πεδίου σύγκρουσης» μακριά από τον χώρο των Εξαρχείων.

Ανάρτηση αναρχικής ομάδας αναφέρει: «Καλούμε κάθε συλλογικότητα, οργάνωση, σχήμα, ατομικότητα να μετατρέψει το Δεκέμβρη σε μήνα οργής και επίθεσης ενάντια στην κρατική καταστολή και τη μηδενική ανοχή. Στις 6 Δεκέμβρη δεν τελειώνει τίποτα. Όλα τώρα αρχίζουν». Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση της «πίεσης» προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Γι’ αυτό ακριβώς και συνιστούν ψυχραιμία, ιδίως στις δυνάμεις καταστολής όπως οι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, αλλά και στους δικυκλιστές της νεοσύστατης Ομάδας «Δράση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δηλαδη θα ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ παλι Τ’ΑΝΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΟΥΝ την αθηνα?

Comments are closed.