Εξώδικο δικηγόρου των Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου σε Φιλιππίδη: «Εσύ έδωσες το δικαίωμα να δημοσιοποιήσουν το όνομά σου»

Κοινοποίηση:
petros-filippidis-parastasi-tirantes

Με εξώδικο απάντησε στο εξώδικο του Πέτρου Φιλιππίδη ο δικηγόρος Γ. Γεραρής.

Ο δικηγόρος που υπερασπίζεται ηθοποιούς που κατήγγειλαν τον Π. Φιλιππίδη, απάντησε στο εξώδικο του τελευταίου, o οποίος κατηγόρησε για συκοφαντία τον δικηγόρο, επειδή αναφέρθηκε σε καταγγελία εντολέως του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και Γιώργος Ψάλτου και άλλοι ηθοποιοί έχουν απευθυνθεί στον δικηγόρο κ. Γεραρή για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, λεκτικής και σωματικής βίας που εντάσσονται στο πλαίσιο του ελληνικού MeToo.

«Φαίνεται να μην αντιλαμβάνεσθε το στοιχειώδες, πως οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι δικοί μου, αλλά του εντολέως μου, όπως κατέστησα εξαρχής απολύτως σαφές κατά τη δημόσια τοποθέτησή μου», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος κ. Γεραρής, απαντώντας στον Φιλιππίδη, για τον οποίον έχουν φτάσει ήδη αρκετές καταγγελίες από συναδέλφους του στο ΣΕΗ.
Γεραρής προς Φιλιππίδη: Ζητήσατε να μην αναφέρουν το όνομά σας χωρίς να ακουστεί κάτι δημόσια για εσάς

«Δηλώνετε, όπως βλέπω, προς όλα τα μέσα, ότι αρνείστε τη χρήση ή αναπαραγωγή του ονόματός σας και της εικόνας σας, μέχρι εσείς να αποφασίσετε να μιλήσετε δημοσίως για τις σε βάρος σας καταγγελίες. Η δήλωσή σας αυτή παρατηρώ, κατ’ αρχάς, ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη εξώδικη δήλωσή σας, της 1-2-21, με την οποία καλέσατε, προκαταβολικά, όλα τα μέσα να μην αναφέρουν το όνομά σας και να μην κάνουν χρήση της εικόνας σας πριν να υπάρξουν καταγγελίες σε βάρος σας ενώπιον αρμοδίων αρχών», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεραρής.

«Υπενθυμίζω ότι αυτό το πράξατε χωρίς καν να έχει ακουστεί δημόσια οτιδήποτε για το πρόσωπό σας κατά τον χρόνο εκείνο, στρέφοντας έτσι ο ίδιος τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας και προκαλώντας εύλογη έκπληξη και προβληματισμό στην κοινή γνώμη. Όπως γνωρίζετε, επίσημες και επώνυμες καταγγελίες σε βάρος σας πλέον υπάρχουν, εδώ και εβδομάδες. Κάποιες δε από αυτές έχουν διαβιβασθεί αρμοδίως από το ΣΕΗ στην Εισαγγελία Αθηνών (…) Εξάλλου, οι ως άνω καταγγελίες προέρχονται, όπως γνωρίζετε, από διάφορα πρόσωπα, τα οποία δεν είναι στην πλειονότητά τους εντολείς μου», συνεχίζει ο δικηγόρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: