“Εξερράγη το ηφαίστειο”. Χαμός στη Σαντορίνη! Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κασιμάτης…

Κοινοποίηση:
kasimatis

Έλεος πια με τους “συναδέλφους” στα αθηναϊκά μέσα, που δεν διστάζουν να “μαυρίσουν¨ το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της χώρας στη προσπάθεια να πάρουν κάποιο παραπάνω κλικ στα site τους ή να πουλήσουν 2/3 φύλλα παραπάνω.

Γράφει ο Βασίλης Κασιμάτης
Εκδότης της “Σ” και δημοσιογράφος

Η είδηση θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να αφορά το πρώτο κρούσμα στο νησί, εντούτοις λόγω της ερασιτεχνικότατης προσέγγισης των συντακτών του «Σαββατοκύριακου» και λόγω της προχειρότητας και του «άδετου» του ρεπορτάζ, η βαρύτητα πέφτει στα fake news και στο πως οι μεγάλες εφημερίδες της πρωτεύουσας σε ρόλο γραφείου κηδειών, λειτουργούν με γνώμονα την εξόντωση της χώρας μας.
Δυνατό το brand name του νησιού και η είδηση που έχει στο τίτλο «Σαντορίνη» πουλάει. Λυπούμαστε που διαπιστώσαμε σε εφημερίδες όπως το ΕΘΝΟΣ και το Πρώτο ΘΕΜΑ τέτοια δραματική όσο και εγκληματική προχειρότητα.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι παραπληροφόρησης στο ιντερνετ για κρούσμα κορονοϊού στη Σαντορίνη. Ωραίο όμως το παράδειγμα, ώστε να δούμε αυτοί που πήραν τα 30 εκατομμύρια ευρώ για τη πανδημία, πόσο άτσαλα και επικίνδυνα διαχειρίζονται το θέμα.
Οι πληροφορίες που δίνουν οι «ερασιτέχνες» του συστήματος κάνουν λόγο για μια Ρουμάνα που βρέθηκε στο νησί και ελέγχτηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου έχει μοριακό αναλυτή και δυνατότητα 150 εξετάσεων την ημέρα. Επισημαίνουν δε ότι στο νησί προκλήθηκε πανικό και οι υγειονομικές αρχές του τόπου σε συναγερμό.
Ε…. τίποτα από αυτά δεν αληθεύει πλην του γεγονότος ότι βρέθηκε ένα ασυμπτωματικό κρούσμα, λειτούργησε δίχως απολύτως κανένα συναγερμό ο υγειονομικός μηχανισμός που βρίσκεται στο νησί, το κρούσμα απομονώθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας και όλα πήγαν κατ’ ευχήν!

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με ασφαλέστατες αποκλειστικές μας πληροφορίες, μιας γυναίκα από τη Ρουμανία συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, έφθασε στο νησί και βρέθηκε να είναι θετική στον κορωνοϊό μετά από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ο έλεγχος αυτός που πραγματοποιήθηκε χθες, κατά πάσα πιθανότητα πραγματοποιήθηκε σε άλλο αεροδρόμιο και όχι στο αεροδρόμιο του νησιού καθώς αν ίσχυε το 2ο το τεστ θα ανιχνευόταν στο Γ.Ν.Θήρας, πράγμα που δεν έγινε. Στο ΓΝΘ δεν έχει κανένας τέτοιος έλεγχος.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ξενοδοχείο το οποίο το ζεύγος διέμενε και με ασφαλή τρόπο και αφού οι υπηρεσίες συντονίστηκαν άψογα, μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος του νησιού.
Ταυτόχρονα διεξήχθη χθες βράδυ και η ιχνηλάτηση μεταξύ των ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή με το ζευγάρι, τεστ τα οποία μέχρι τώρα έχουν βρεθεί αρνητικά.
Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται με τη μέχρι τώρα πορεία να προκύπτει λίαν καθησυχαστική. Σήμερα το βράδυ ίσως έχουμε και νεώτερα γα το ίδιο θέμα καθώς αναμένεται και η επίσημη πλευρά του ΕΟΔΥ.

Πηγή: agorapress.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κατάλογο του ποιοί πήραν τα 30.000.000 και από πόσα, αλλά και ποιοί ακριβώς τα μοίρασαν, ήηη…

Comments are closed.