Εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν αναβολικές ουσίες

Κοινοποίηση:
07042021doa002

Εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν αναβολικές ουσίες. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 128.000 αναβολικά σκευάσματα, χειροβομβίδες, υποπολυβόλο και φυσίγγια, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 170.000 ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών.

Συνελήφθησαν χθες, 6 Απριλίου 2021, μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρεις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και τα όπλα.

Πιο αναλυτικά, η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε Ελλάδα και εξωτερικό τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση σκευασμάτων με παράνομες αναβολικές ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών.

Ακολούθως, νομιμοποιούσαν τα έσοδά τους μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος και κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων.

Προκειμένου να διασφαλίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους διακινούσαν τα σκευάσματα με αυτοκίνητο ή με δέματα και χρησιμοποιούσαν πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

128.048 αμπούλες και δισκία αναβολικών σκευασμάτων και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων,

46 κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων,

3 χειροβομβίδες και χειροβομβίδα κρότου-λάμψης,

υποπολυβόλο και γεμιστήρα με 20 φυσίγγια,

πιστόλι, 480 φυσίγγια και 3 γεμιστήρες,

σιδερογροθιά, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο,

950 ευρώ και 7 συσκευές κινητών τηλεφώνων,

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστή και 7 μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,

πλήθος εγγράφων, χειρόγραφων σημειώσεων και σφραγίδων εταιρειών και

5,6 γραμμάρια κάνναβη.

Η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 170.000 ευρώ, ενώ τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ως προς την επικινδυνότητα των σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ., χρησιμοποιούσαν μεταξύ άλλων, δραστική ουσία η οποία έχει απαγορευθεί παγκοσμίως εδώ και χρόνια, λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση της.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

07042021doa001 07042021doa003 07042021doa004

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: