Εξαιρετική η ΑΕΚ πέρασε από το Ηράκλειο θριαμβεύοντας 3-0 του ΟΦΗ και βρέθηκε στο ρετιρέ

Κοινοποίηση:
ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-3

 

Αεράτη πριν τη… διαβολοβδομάδα η ΑΕΚ! Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέρασε με 3-0 από το Ηράκλειο, όπου καθάρισε τον ΟΦΗ με δύο γκολ του Άμραμπατ και ένα του Γκατσίνοβιτς.  Σε μεγάλο βράδυ και ο Μάνταλος, που μέτρησε δύο ασίστ, με την Ένωση να πιάνει κορυφή και να περιμένει την αποψινή αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Παναιτωλικού, όπως φυσικά τα δύσκολα παιχνίδια με Ατρόμητο και Ολυμπιακό για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ήρθε στο 27’, με τον Γκατσίνοβιτς να πιάνει ωραίο πλασέ και τον Μανδά να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 35ο λεπτό ο Τσούμπερ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει από κοντά, όταν ο Διαμαντής έβαλε την κόντρα στο σουτ του, ωστόσο στο 43’ ήρθε τελικά το 1-0 για την Ένωση.

Σκόρερ ο Άμραμπατ, που εκμεταλλεύτηκε την πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και σκόραρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να κοντράρει και στον Πασαλίδη.

Ο ΟΦΗ έψαξε την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα, όμως ο Αθανασιάδης είπε δύο μεγαλοπρεπέστατα «όχι» σε Μπάκις και Μπαλογιάννη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι φιλοξενούμενοι  έφτασαν στο 0-2 στο 49’, με τον Άμραμπατ να πετυχαίνει το 0-2 με σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας της κρητικής ομάδας

Ο ΟΦΗ αντέδρασε και προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς με απίθανο σουτ του Μπάκιτς από τη σέντρα που εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης στο 55’, με τον Πινέδα να βλέπει το σουτ του να κοντράρει σε αμυντικό στο 59’. Εντέλει τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 3-0, με τον Μάνταλο να βγάζει φάτσα με το τέρμα τον Γκατσίνοβιτς και εκείνον να τελειώνει ιδανικά τη φάση, κλειδώνοντας τη νίκη της ομάδας του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: