Ενώ οι Ουκρανοί σχεδιάζουν αντεπίθεση, οι Ρώσοι κατέστρεψαν και τους 2 Patriot

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ενώ οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι αντεπιθέσεις θα ξεκινήσουν σύντομα, πριν λίγο καιρό είχαν αναφέρει ότι οι αντεπιθέσεις ξεκίνησαν… οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν μεθοδικά… τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ουκρανίας – Δύσης με άκρως αποτελεσματικό τρόπο…
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν και τους δύο Patriot που διαθέτει η Ουκρανία και κατέρριψαν συνολικά 29 πυραύλους Storm Shadow…και 196 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS η αποτελεσματικότητα των οποίων βρίσκεται στο ναδίρ…
Επίσης αποκαλύπτεται ότι η Ρωσία χτύπησε με πλήγμα ακριβείας την έδρα της GUR των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας…στην Πρωτεύουσα Κίεβο…
Το πλήγμα αυτό ήταν πολύ σοβαρό, το γόητρο της Ουκρανίας… καταβαραθρώθηκε….

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να χτυπήσουν με drones την Μόσχα αλλά όλα τα drones καταστράφηκαν από την αεράμυνα και από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου…
Οι Ουκρανοί μέσα σε ένα μήνα έχουν χάσει 16.000 στρατιώτες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ρωσίας, οι 16.000 στρατιώτες είναι νεκροί δεν περιλαμβάνονται οι τραυματισμένοι…

Οι Τσετσένοι Akhmat… ετοιμάζονται για επιθέσεις

Η ρωσική – Τσετσενική ειδική δύναμη Akhmat προετοιμάζεται τώρα για ενεργές μάχιμες επιχειρήσεις για την απελευθέρωση ορισμένων κατοικημένων περιοχών στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, δήλωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Kadyrov.
«Φίλοι, οι τσετσενικές μονάδες έλαβαν νέα διαταγή για την αναδιάταξη των δυνάμεών τους.
Τα εδάφη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) έχουν γίνει η ζώνη ευθύνης τους.
Σύμφωνα με τη διαταγή, οι Τσετσένοι μαχητές θα ξεκινήσουν ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση πολλών κατοικημένων περιοχών».
Οι στρατιωτικές μονάδες προετοιμάζονται τώρα για επιθετικές επιχειρήσεις με ενεργή υποστήριξη από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Το πρώτο στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες, καθώς η διοίκηση αυτών των μονάδων εκπονεί σχέδια για την προώθηση και την απελευθέρωση κατοικημένων περιοχών και λαμβάνει νέα δεδομένα πληροφοριών», είπε ο Τσετσένος ηγέτης.

Lindsey Graham: Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν αντεπίθεση…

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και οι βοηθοί του εξέθεσαν τα σχέδια αντεπίθεσης της Ουκρανίας στον Αμερικανό γερουσιαστή Lindsey Graham (R-S.C.), ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα.
Ο Lindsey Graham ισχυρίζεται ότι η ουκρανική πλευρά πραγματοποίησε «λεπτομερή ανάλυση» των στρατιωτικών σχεδίων για αντεπίθεση.
«Τις επόμενες ημέρες, θα δείτε μια μάλλον εντυπωσιακή επίδειξη της δύναμης των Ουκρανών», ανέφερε ο γερουσιαστής.
Η Ουκρανία διεξάγει ήδη επιχειρήσεις για τη δημιουργία συνθηκών για μια αντεπίθεση.
Κατά τον Γερουσιαστή Lindsey Graham, το Κίεβο θα πρέπει αρχικά να επικεντρωθεί στην «επιστροφή ορισμένων στρατηγικά σημαντικών θέσεων».
Ο Lindsey Graham είπε ότι διαβεβαίωσε τον Zelensky για την ετοιμότητά του να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει συνεχή στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Πρόσφατα η ουκρανική πλευρά δημοσίευσε ένα βίντεο όπου ο Lindsey Graham, σε συνάντηση με τον Zelensky, είπε ότι ο θάνατος των Ρώσων κατά τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι η «καλύτερη επένδυση» των ΗΠΑ.
Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Peskov χαρακτήρισε αυτά τα λόγια «ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες»
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε τον Graham στη λίστα καταζητούμενων, εναντίον του οποίου ο πρόεδρος του ICR, Alexander Bastrykin, έδωσε εντολή να ανοίξει ποινική υπόθεση για το γεγονός των ρωσοφοβικών δηλώσεων.

Medvedev: Αιώνιος εχθρός η Μ. Βρετανία

Αιώνιο εχθρό της Ρωσίας χαρακτήρισε τη Μεγάλη Βρετανία σε μια ακόμα εμπρηστική τοποθέτησή του ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
«Οι ανόητοι αξιωματούχοι της Μ. Βρετανίας, του αιώνιου εχθρού μας, πρέπει να θυμούνται ότι στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου που διέπει τη διεξαγωγή του πολέμου σε σύγχρονες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των Συμβάσεων της Χάγης και της Γενεύης με τα πρόσθετα πρωτόκολλά τους, η θέση τους μπορεί να εκτιμηθεί ότι είναι σε πόλεμο» επισημαίνει σε ανάρτηση του στο twitter ο Medvedev.
Όπως λέει, η Μεγάλη Βρετανία διεξάγει έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πράγμα που όπως λέει, σημαίνει ότι «οποιοσδήποτε από τους ηγέτες της μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμος στρατιωτικός στόχος»

Τα σχέδια της Ουκρανίας για αντεπίθεση

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Oleksandr Syrsky είπε ότι η ώρα για την αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων θα έρθει σύντομα, συγκεκριμένα καθήκοντα για την προετοιμασία της έχουν ήδη προσδιοριστεί.
Την περασμένη εβδομάδα, ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, υποστήριξε ότι η αντεπίθεση είχε ήδη ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες.
Ο Zelensky τόνισε ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις για το πώς και πότε θα προχωρήσουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Το θέμα μιας πιθανής αντεπίθεσης από τα ουκρανικά στρατεύματα έχει συζητηθεί στα μέσα ενημέρωσης εδώ και αρκετούς μήνες, και αναφερθεί πολλές ημερομηνίες.

Οι ρώσοι καταστρέφουν Ουκρανικά οπλικά συστήματα… πριν ξεκινήσει η αντεπίθεση…

Ρωσικά αεροσκάφη που υποστηρίζουν την ομάδα μάχης Dnepr χτύπησαν υπόστεγα με ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα και αποθήκες πυρομαχικών στη δυτική όχθη του Δνείπερου, καταστρέφοντας περίπου 50 οχήματα και σκοτώνοντας έως και 200 στρατιώτες τις τελευταίες δέκα ημέρες.
«Έως και 50 οχήματα – τεθωρακισμένα T-64 Bulat, BMP-1, BTR YPR-765 πεζοπόροι, Dingo ATF, AMZ Dzik-2, Kozak-7, M1224 MaxxPro, HMMWV M1151A τεθωρακισμένα – χτυπήθηκαν επίσης μέσα σε υπόστεγα καθώς και τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών. Περίπου 200 Ουκρανοί στρατιώτες εξουδετερώθηκαν»

Οι ρώσοι έχουν καταστρέψει και τους 2 Patriot και καταρρίψει 29 Storm Shadow – Χτύπησαν την έδρα της Ουκρανικής GUR

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα αποτελεσματικά μαζικά χτυπήματα ακριβείας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).
Τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, αξιωματούχοι της Ρωσίας αποκάλυψαν τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων και εξήγησαν τον αληθινό λόγο πίσω από τις πρόσφατες προσπάθειες της Ουκρανίας να εξαπολύσει επιθέσεις στη ρωσική επικράτεια που δεν έχουν στρατιωτικούς στόχους αλλά αποσκοπούν στην απόκρυψη των ουκρανικών απωλειών από το κοινό.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin αποκάλυψε ότι πριν από δύο ημέρες ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR).
Σε απάντηση, η Ουκρανία στόχευσε Ρώσους αμάχους στη Μόσχα.
«Σε απάντηση, όπως γνωρίζετε, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Ο δρόμος των προσπαθειών εκφοβισμού της Ρωσίας, του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών και των επιθέσεων σε κτίρια κατοικιών», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι Ρώσοι χτύπησαν το αρχηγείο της GUR στο Κίεβο

Το χτύπημα στο αρχηγείο του GUR επιβεβαιώνεται από τα πλάνα από το Κίεβο.
Η κυκλοφορία αποκλείστηκε στη γέφυρα της Αβάνας που συνδέει το νησί Rybalsky, όπου βρίσκεται το αρχηγείο πληροφοριών, με το Podol.
Την προηγούμενη ημέρα, αναφέρθηκε το ρωσικό χτύπημα στην περιοχή, αλλά ουκρανοί αξιωματούχοι δεν το επιβεβαίωσαν.

Τι κατέστρεψαν τον Μάιο οι Ρώσοι;

Ο ρωσικός στρατός χτύπησε και τα δύο συστήματα αεράμυνας Patriot της Ουκρανίας.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 16 χιλιάδες στρατιώτες, 16 αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, 466 UAV και περισσότερα από 400 άρματα μάχης.
Τα ρωσικά στρατεύματα αναχαίτισαν 29 πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow σε ένα μήνα.
Επιπλέον, αναχαιτίστηκαν 196 ρουκέτες HIMARS, 16 πύραυλοι HARM.
Οι «δυτικοί» απαιτούν από την Ουκρανία να ξεκινήσει μια αντεπίθεση, παρά τις μεγάλες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρακολουθούν τους τρόπους προμήθειας δυτικών όπλων στην Ουκρανία και τους χτυπούν.
Μεγάλες αποθήκες όπλων από την Δύση στο Khmelnitsky, Ternopol και Mykolaiv καταστράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Τι συνέβη τις τελευταίες 24 ώρες;

Ο Ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στη Μόσχα με οκτώ drones UJ-22.
Τρία από τα drones αντιμετωπίστηκαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου και άλλα πέντε καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αεράμυνας Pantsir-S.
Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα ραντάρ AN/TPQ-50 κοντά στο Kharkiv.
Επίσης οι ρώσοι κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών των Ουκρανών κοντά στο Krasnoye.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 3 μηχανοκίνητα οχήματα, 1 σύστημα πυροβολικού Gvozdika στην περιοχή Kupyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 2 τεθωρακισμένα οχήματα, 2 pickups, στην περιοχή Krasny Liman.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 2 τεθωρακισμένα οχήματα, 3 μηχανοκίνητα οχήματα, 1 οβιδοβόλο στην περιοχή του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 5 μηχανοκίνητα οχήματα και 3 όπλα πυροβολικού στην περιοχή Kherson.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Kupyansk αλλά και κοντά στο Bakhmut.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 8 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στο Inzhenernoye στην περιοχή Zaporozhye, το Staromayorskoye στο Donetsk, το Kolomyichikha στο Luhansk το Veliky Vyselok και το Petrovskoye στην περιοχή Kharkiv.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 7 βλήματα HIMARS MLRS και 1 πύραυλο HARM.
Σύμφωνα με πληροφορίες, o Ουκρανικός στρατός έπληξε 2 σημεία ελέγχου, 3 περιοχές εστίασης όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, μια αποθήκη πυρομαχικών, 3 συστήματα αεράμυνας και 3 σημαντικούς στόχους τις τελευταίες 24 ώρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: