Εντυπωσιακή σύνοδος Σελήνης, Αφροδίτη και Άρη αυτή την εβδομάδα – Πότε θα είναι ορατή

Κοινοποίηση:
FEGARI

Η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Άρης θα πρωταγωνιστήσουν, αυτή την εβδομάδα, σε μια σύνοδο, με τη συγκεκριμένη να χαρακτηρίζεται ως ένα «εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο».

Αυτή την εβδομάδα θα συμβεί μια πλανητική συνθήκη κατά την οποία ο Άρης, η Αφροδίτη και η Σελήνη θα είναι οι πρωταγωνιστές μιας συνόδου.

Μάλιστα, το εν λόγω εντυπωσιακό φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί από το βόρειο ημισφαίριο χωρίς την χρήση τηλεσκοπίων, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Earth Sky.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου (26/02), η Αφροδίτη θα είναι πολύ φωτεινή πάνω από τον Άρη πριν από την ανατολή του Ηλίου, ενώ η Σελήνη θα εμφανίζεται στα δεξιά τους. Αν και το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί με γυμνό μάτι, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε κιάλια.

Το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (27/02), όταν η φθίνουσα Σελήνη, η οποία αναμένεται να είναι φωτεινή κατά 14%, θα είναι πριν από την ανατολή του Ηλίου περίπου 3,5º χαμηλότερα από τον Άρη ο οποίος, με τη σειρά του, θα είναι 4º χαμηλότερα από την Αφροδίτη, ολοκληρώνοντας έτσι τη σύνοδο των τριών μεγάλων ουράνιων σωμάτων.

Ακόμα, περίπου 30 λεπτά μετά την ανατολή του Ηλίου, κάτω από τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, ο Κρόνος και ο Ερμής θα φαίνονται επίσης ευθυγραμμισμένοι, αν και πολύ πιο αχνοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: