Εντοπίστηκε νάρκη στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας

Κοινοποίηση:
ΝΑΡΚΗ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε νάρκη στα ανοιχτά της Ιγναάδας, κοντά στα βουλγαρικά σύνορα. Στο ορυχείο άρχισαν να επεμβαίνουν ομάδες της SAS.

 

Στη δήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «Στις 28 Μαρτίου 2022, το πρωί της 28ης Μαρτίου 2022, εντοπίστηκε νάρκη στην υπεράκτια περιοχή Iğneada κοντά στα βουλγαρικά σύνορα και οι ομάδες Υποβρύχιας Άμυνας (SAS) στην περιοχή μεταφέρθηκαν γρήγορα στο σημείο του συμβάντος.Η εν λόγω νάρκη ασφαλίστηκε και εξουδετερώθηκε από ομάδες της SAS.Η επέμβαση έχει ξεκινήσει”

Της τελευταίας στιγμής! Μετά τον εντοπισμό νάρκης στα ανοιχτά της İğneada, ομάδες SAS έφτασαν στο σημείο.

Επιπλέον, μετά την εξουδετέρωση ενός ορυχείου παλαιού τύπου στην είσοδο του Βοσπόρου, το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών ανακοίνωσε ότι οι αλιευτικές δραστηριότητες στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας μεταξύ Βουλγαρίας και Kefken σταμάτησαν μέχρι μια δεύτερη ανακοίνωση και οι ψαράδες από το Kırklareli, που βρίσκονταν στη Μαύρη Θάλασσα, επέστρεψαν στην İğneada.

Της τελευταίας στιγμής! Μετά τον εντοπισμό νάρκης στα ανοιχτά της İğneada, ομάδες SAS έφτασαν στο σημείο.

Το Σάββατο η νάρκη, που έγινε αντιληπτή από πολιτικό εμπορικό πλοίο στην είσοδο του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα, κινητοποίησε τις ομάδες. Οι Ομάδες Υποβρύχιας Άμυνας (SAS) που κατευθύνθηκαν επειγόντως στην περιοχή, εξασφάλισαν τη νάρκη μετά από σύντομο διάστημα εργασιών. Μετά το πέρας των εργασιών, η νάρκη εξουδετερώθηκε και η κλειστή κυκλοφορία των Στενών επανήλθε κανονικά. Δηλώθηκε ότι το ορυχείο ήταν παλαιού τύπου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανέφερε επίσης στη δήλωσή του για την εξουδετερωμένη νάρκη, «Σαν αποτέλεσμα της έρευνας, η νάρκη, η οποία προσδιορίστηκε ως παλαιού τύπου, εξουδετερώθηκε από την ομάδα SAS μας. Τα πλωτά και ιπτάμενα στοιχεία του Ναυτικού μας Οι δυνάμεις συνεχίζουν να εργάζονται σε εγρήγορση. Μιλήσαμε τόσο με τις ρωσικές όσο και με τις ουκρανικές αρχές για το θέμα. Ο συντονισμός μας συνεχίζεται». αυτός είπε.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) δήλωσε ότι από την πρώτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι Ουκρανοί έβαλαν νάρκες στα ανοιχτά της Οδησσού. Η ρωσική λιμενική αρχή του Σότσι είχε προειδοποιήσει την Τουρκία ανακοινώνοντας ότι οι νάρκες που είχε τοποθετήσει η Ουκρανία στον κόλπο της Οδησσού είχαν αρχίσει να σπάνε και να παρασύρονται μέσα στην καταιγίδα. Ωστόσο, η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς και είπε ότι δεν τους άφησε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: