Ενές Καντέρ: «Με τον Ερντογάν στην εξουσία δεν θα είναι ελεύθερη η χώρα» (βίντεο)

Κοινοποίηση:
kanter

Ο Ενές Καντέρ είναι «κόκκινο πανί» για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος παίκτης του ΝΒΑ, δήλωσε μέσω Twitter ότι ο Ερντογάν τον μήνυσε και ζήτησε τη σύλληψή του για κατηγορίες «προσβολής του προέδρου».

Ο ίδιος ο Ενές Καντέρ μίλησε αποκλειστικά στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στην δημοσιογράφο, Ελευθερία Νταβατζή, για την μήνυση που κατέθεσε προς εκείνον, ο Ερντογάν.

Ο Καντέρ αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε τον Έλον Μασκ προκειμένου να μπλοκάρει τους αντισυστημικούς δημοσιογράφους, διαφορετικά θα απαγορευτεί η εφαρμογή του Twitter στην Τουρκία.

«Πρώτα από όλα υπάρχουν πολλά βίντεο, και εγώ ανέβασα κάποια βίντεο, ακόμη και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανήρτησαν μερικά βίντεο όπου ο Ερντογάν έκλεβε.

Όταν έκαναν μία συζήτηση με φίλους στην Αμερική, με βουλευτές στην Ουάσινγκτον, ανέφεραν ότι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξουν ελεύθερες ή δίκαιες εκλογές. Προσπάθησε να κλέψει, προσπάθησε να κάνει νοθεία, όμως η αντιπολίτευση είναι τόσο δυνατή που δεν κατάφερε (σ.σ. ο Ερντογάν) την αυτοδυναμία στον πρώτο γύρο», ανέφερε αρχικά.

Για την προσέγγιση της τουρκικής κυβέρνησής στον Έλον Μασκ:
Σύμφωνα με τον Ενές Καντέρ: «Η τουρκική κυβέρνηση προσέγγισε τον Έλον Μασκ και του είπαν «αν δεν μπλοκάρεις τους δημοσιογράφους που θέλουμε να αποκλείσεις, θα απαγορεύσουμε την εφαρμογή στην Τουρκία. Αυτό ήταν μεγάλος εκβιασμός. Ο Έλον Μασκ δείλιασε μπροστά στην δικτατορία, γιατί μπλόκαρε τους δημοσιογράφους που ήθελε ο Ερντογάν. Αυτοί οι δημοσιογράφοι ήταν και οι πιο σημαντικοί για τις εκλογές, γιατί έβγαζαν στην δημοσιότητα τα εγκλήματα του Ερντογάν. Επιλέγει (σ.σ. ο Έλον Μασκ) τα χρήματα αντί της ηθικής, των αρχών και των αξιών».

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία δεν είναι πια ελεύθερη χώρα. Η Τουρκία θα μπορούσε να εάν μία γέφυρα μεταξύ του Ισλάμ και της Δύσης, αλλά με τις τακτικές του Ερντογάν είναι αδύνατο. Η οικονομία καταρρέει, γίνονται πολλές τρομοκρατικές ενέργειες, και είναι πολύ λυπηρό γιατί είναι η χώρα μου. Θα πάρει λίγο χρόνο για την Τουρκία εάν χάσει ο Ερντογάν έτσι ώστε να γίνει η Τουρκία και πάλι ελεύθερη χώρα, αλλά με τον Ερντογάν αυτό είναι αδύνατον».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Η χώρα σου είναι η Μογγολία και είναι ελεύθερη! “Μόνο νεκρός Τούρκος είναι καλός Τούρκος” όπως ακούγεται αιώνια!

    1. Δεν έχει δώσει δικαίωμα για αυτή την συμπεριφορά σου ο συγκεκριμένος αν και Τούρκος. Αμα θέλεις ανθέλληνες που δολοφονούν το λαό μπορείς να τους βρείς ανάμεσα μας και πρώτα στο 40 % που ψηφίσανε την Κυριακή.

    2. μη προσβαλεις τους μογγολους, ανοητε νεοελληνα. Αλλο μογγολλος, αλλο τουρκος

Comments are closed.