Ελληνική σημαία κυμάτιζε στο τζαμί του Διδυμοτείχου – Τουρκικά ΜΜΕ: ”Προκλητική κίνηση!” – Κατέβηκε τελικά η γαλανόλευκη

Κοινοποίηση:
010620208b5217e8_2

Έγινε παρέμβαση από την Άγκυρα;
Κάτοικοι του Διδυμοτείχου είδαν πριν δύο ημέρες την ελληνική σημαία να κυματίζει πάνω στο τζαμί της πόλης.

Φυσιολογικό θα πει κανείς. Βέβαια το δυστύχημα είναι το εξής, πως η ελληνική σημαία δεν υπήρχε πριν στο τζαμί και η ενέργεια εκτιμάται πώς το άτομο ή τα άτομα που προχώρησαν σε αυτή την πράξη, κινήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας ή τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου το βράδυ της Παρασκευής η σημαία δεν βρισκόταν στο σημείο και λίγο πριν τις 10:00 το πρωί την έβγαλαν.

Δύο ερωτήματα:

1ον: Γιατί δεν υπήρχε η ελληνική σημαία από πριν;
2ον: Γιατί την βγάλαμε;

Υπενθυμίζεται πως το τζαμί είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το Μάρτιο του 2017 και από τότε εκτελούνται εργασίες, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Στις συζητήσεις πάντως που γίνονται στην τοπική κοινωνία γίνεται σύνδεση του εν λόγω γεγονότος με τις εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη για την επέτειο της άλωσης.

Το ζήτημα έγινε πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ και έφθασαν στο σημείο να ομιλούν για πρόκληση.

Από που και εώς που όμως οι Τούρκοι παρεμβαίνουν; Πως σχετίζεται η ΜΙΤ και το προξενείο στην υπόθεση; Πίεσαν για να ”κατέβει” η σημαία; Έχουμε παραχωρήσει στην Τουρκία τον έλεγχο των τζαμιών και δεν το ξέρουμε;

Ελπίζουμε να πάρουμε απαντήσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: