29/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία: Βίντεο με τα πλοία που φόρεσε «καπέλο» το Παρίσι στο Oruc Reis – O χάρτης της άσκησης (BINTEO – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Ηχηρό μήνυμα αποτροπής έστειλαν από κοινού Ελλάδα και Γαλλία μέσα από την κοινή άσκηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/8 στην Ανατολική Μεσόγειο. Δύο γαλλικά Rafalle πέταξαν μάλιστα νωρίτερα πάνω από το τουρκικό ερευνητικό, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «Τουρκία πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο». Δέος προκαλούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Κοινή ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού των δύο χωρών, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Φρεγάτες «Σπέται», «Αιγαίον», «Λήμνος», «Κουντουριώτης» και Γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το γαλλικό ελικοπτεροφόρο FS «Tonnerre» και τη φρεγάτα FS «La Fayette».
Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, δύο γαλλικά αεροσκάφη Rafale προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

Η άσκηση αποτελεί έμπρακτη συνέχεια των δυναμικών διπλωματικών επαφών και ενεργειών των προηγούμενων ημερών. Σημειώνεται ότι χθες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μιας ώρας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, γεγονόε που αποδεικνύει τον στενό συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών.

Ο χάρτης της άσκησης

1

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση:

 

AKSHSH1

ASKHSH3

askisi4

10

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. η σκατοτουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. Γιατί δεν αντιλαμβάνονται, μέσω και της πολύ πρόσφατης Ιστορίας, ότι η χώρα απόπατος έχει γραμμένο στ’ @ρχίδι@ της το κάθε Δίκαιο, χωρίς την παραμικρή διάκριση;;; Μπας και συνεννοηθούμε επιτέλους…

  2. Γμτ, να μην είναι ασκήσεις με πραγματικά πυρά! Και ποιά να ήταν μία παράπλευρη απώλεια μιάς ασπροκόκκινης μαούνας π.χ. εντελώς κατά τύχη, άρα;;;

Comments are closed.