Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ανασφάλιστοι όσοι δεν πληρώσουν χαράτσι από 900 έως 1.900 ευρώ

Κοινοποίηση:
ΑΔΩΝΙΣ

Τουλάχιστον 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι τόσοι αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες είναι από χθες ανασφάλιστοι και χωρίς πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους. Και αυτό καθώς η κυβέρνηση δεν προέβλεψε την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ. Μάλιστα, ο ΕΦΚΑ υπό την καθοδήγηση Χατζηδάκη-Τσακλόγλου, δίνοντας παράταση στην καταβολή οφειλών μέχρι τις 31.5, υποχρεώνει τους (ανασφάλιστους πλέον) ελεύθερους επαγγελματίες: α) να πληρώσουν όλες τις εισφορές περί Υγείας του 2022 (724 ευρώ), β) να καταβάλουν την τρέχουσα εισφορά (240 ευρώ μηνιαίως που είναι η χαμηλότερη κλίμακα ή 600 ευρώ η μεσαία κλίμακα και γ) να ρυθμίσουν σε 24 δόσεις το χρέος που έχουν και το οποίο δεν μπόρεσαν να ρυθμίσουν ούτε σε 120 δόσεις!

Με άλλα λόγια, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοααπασχολούμενοι και οι αγρότες που έχουν οφειλές θα πρέπει να καταβάλουν άμεσα από 900 έως και 1.600 ευρώ για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αλλιώς θα παραμείνουν «ανασφάλιστοι». Και σε αυτή την περίπτωση θα έχουν σοβαρά προβλήματα σε διαγνωστικές εξετάσεις και στη χορήγηση φαρμάκων, ενώ θα έχουν πρόσβαση μόνο σε δημόσιες δομές Υγείας (νοσοκομεία). Μια δυνατότητα που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 με τον Ν. 4368/2016 για τη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων, καταργώντας ταυτόχρονα το 2016 τα περιβόητα 5 ευρώ που είχε καθιερώσει ο Άδωνης Γεωργιάδης. Με τη συγκεκριμένη διάταξη θεσπίστηκε πρώτη φορά το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

30 Σχόλια

  1. ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ !
    Για 900 ευρω κανετε ετσι να σας τα δωσουμε !!!
    Εγω σαν φορτηγατζης βγαζω 55.000 με 60.000 ευρω καθαρα τον χρονο στην τσεπη.
    Δηλωνω στην εφορια ετησιο εισοδημα 4.500 ευρω , ολοι οι συναδελφοι πανελλαδικα αυτο κανουμε.
    Σιγα να μην δηλωνουμε τα πραγματικα !

  2. Ευτυχώς που έχουμε του δημόσιους υπαλληλίσκους και κονομήσαμε.
    Πολλοί με μαγαζιά καταλαβαίνουν για τι παζαράκιδες και τζαμπατζήδες μιλάμε.
    Παίρνουν τηλέφωνο κάτι μπατσάκια και κάτι κομάντος άσφαιροι του Στρατού και ακους μονίμως τα ίδια,υπάρχει έκπτωση σε σώματα ασφαλείας? Γίνεται καλύτερη τιμή? Είμαι στην αστυνομία.
    Στα παπάρια μας που είστε ρε κόπροι,αρπάζετε το μηνιάτικο βρέξει χιονίσει ναι ή όχι?
    Εμείς σας πληρώνουμε ρε τεμπέληδες θέλοντας και μη ενώ εσείς αν γουστάρετε πληρώνετε ένα μαγαζί ώστε να αγοράσετε κάτι.Γι αυτό το λόγο λοιπόν δε θα λυπηθώ κανέναν από εσάς να σας πάνε το μισθουλάκο στα 300€ και αν δε σας αρέσει γρήγορα στο χωριό στα χωράφια.Εκεί σας βλέπω να βάζετε τα κλάματα καθώς είστε αδούλευτοι κοπρίτες οι πιο πολλοί.Εγώ κλέινω το μαγαζί και κάνω μία απλή εργασία όπως έχω κάνει ένα σωρό δουλειές αγόγγυστα τόσα χρόνια.Θα σας φύγουν τα τσίσα λέμε εκεί να σας δω που μου βγάλατε όλοι οι κώλοι καινούργια αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από το πουθενά

  3. Ας μας πούνε οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες με κλειστά τα καταστήματα τι αποζημιώσεις πήραν εν καιρώ κορονοϊού.
    το 65 μπορεί και παράπάνω τοις εκατό έλαβαν αποζημιώσεις που δεν εδικαιούτω διότι δούλευαν στη ζούλα.
    Τι, όχι;;;;;
    Αρκετοί που είχαν κλειστά μαγαζιά στην εστίαση, καφετέριες που της έκλεισαν λόγω κόβιντ έλαβαν απίστευτα ποσά.
    Άλλοι πάλι είχαν καφενεία που στον μήνα πάνω φυτοζωούσαν και αποζημιώθηκαν τόσο ώστε παρακαλούσαν να παραμένουν κλειστά για άλλο τόσο ώστε να λαμβάνουν χωρίς να δουλεύουν ή να δουλεύουν από την πίσω πόρτα.
    Έρχεται ο ηλεκτρολόγος στο σπίτι για να δηλώσεις τα τετραγωνικά και να αλλάξεις πίνακα, κάτω από 250 δεν πέφτεις.
    Πάλι καλά είναι ο δημόσιος και έχεις και λαμβάνεις στην ώρα του κανένα φράγκο που το κατηγορείς διαρκώς ο φραπεδοπαίκτης ή ο σκέτος καραφλός με την βαριά φωνή εσπρεσσόμαγκας.

  4. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εργολάβοι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν κάτω από 5000 ευρώ.Ψυκτικοι που παίρνουν 100 ευρώ για μισή ώρα τοποθέτηση κλιματιστικού και το καλοκαίρι απλά δεν τους βρίσκεις από την πολλή δουλειά, δηλώνουν τα ίδια.Ειναι τα ίδια λαμόγια που φεσωνουν τον ΕΦΚΑ.

  5. Άρα οι επαγγελματίες που πληρώνουν είναι χαζοί. Και να απαντήσω σε σχόλια που πιθανών να γίνουν, εφόσον δεν μπορούν να πληρώσουν, κλείνουν το μαγαζί και μπαίνουν ιδιωτικό τομέα όπως είμαι εγώ. 6ωρο σε σούπερ μάρκετ με 600 ευρώ και πληρωμένη την ασφάλεια

  6. Επαναστάτες του πληκτρολογίου αν όντως δεν σας εκφράζει αυτό της ΝΔ κατεβείτε να ψηφίσετε στις επόμενες και εννοώ αυτούς που κάναν αποχή.γιατι αλλιώς καλά θα σας κάνει να σας ιππεύσει και να ξέρετε ότι εσείς τον ξαναβγαλατε

  7. Μπορουμε να μην ακουμε γκρινια??? Μια χαρα το παει 200 βουλευτες θα βγαλει…και σε οποιον δεν αρεσει ξυδακι μαρατα….ειπαμε ολα καλα και αλλαξτε χωρα οποιοι δε μπορειτε..εμεις εδω θα το ριχνουμε κουλη μεχρι να παγωσει η αφρικη.

    1. Μακάρι να παγώσεις εσύ πριν προλάβεις να το ρίξεις.

  8. Άς μού καλύψει ο ΕΦΚΑ καί οδοντιατρική περίθαλψη καί τότε τά λέμε, αυτήν γιατί τήν έχουν εκτός;;

  9. Τεμπελαχαναδες ελεύθεροι “επαγγελματίες”, έχουν ματώσει από το ξύσιμο και απαιτούν τα πάντα χωρίς να δίνουν μία. Επαγγελματίες φοροφυγάδες. Ο μισθωτός των 700 ευρώ όμως τα πληρώνει όλα θέλει δε θελει.

    1. Μονο που ΔΕΝ πληρωνει εισφορες γιατι του τις πληρωνει ο εργοδοτης.και μην μου πεις περι κρατηεων γιατι δεν πειθεις.αστο!!!!!

    2. Tεμπελχανας είσαι και φαίνεσαι Αν έχεις τα …φρύδια άνοιξε και εσύ ένα μαγαζί να δεις πόσο τα ξύνουμε .Κομπλεξικέ .

  10. Για να τα δίνει ο Κούλης στους τεμπελχαναδες δημόσιους υπαλλήλους; Για ποια περιθαλψη ρε απατεώνες, που έχετε διαλύσει το σύμπαν;

  11. Τι ψηφισαν οι ελευθεροι επαγγελματιες;
    61% ΝΔ.
    Καλα σας κανει!
    Ωχ τι καλα!

    1. Εγώ όμως ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ Ν.Δ., γι’ αυτό ΒΟΥΛΩΣΤΟ!!!

  12. Γιατί δέν πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους εισφορές όπως όλοι οι Εργαζόμενοι ; Πώς περιμενουν νά πάρουν Σύνταξη καί νά έχουν ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη χωρίς νά έχουν δώσει μία ;

    1. Γιατί για να πληρώσεις πρέπει να έχεις.
      Πρέπει να πληρώσει προμηθευτές νοίκι,ρεύμα,φπα,λογιστή και με αυτούς που ψηφίζεις και αφού αγοράζεις κινέζικα έχει πέσει ο τζίρος.
      Για πες τώρα τι πληρώνει ο εργαζόμενος να καταλάβουμε,εκτός και αν είσαι του δημοσίου και δε ξέρεις τη τύφλα σου

    2. Εσύ σαν δημόσιος υπάλληλος πλήρωσες ποτέ ασφάλεια να δεις την γλύκα; Και μην πεις την κλασική αρχιδιά ότι έγινε κράτηση, λογιστική είναι η κράτηση, την πληρώνει ο εργοδότης σου το κράτος, θα… είχες μισθό 3.000 ευρώ, σου κάνουν κράτηση… αεριτζίδικη/λογιστική 1.500 ευρώ και τσεπώνεις άλλα τόσα χωρίς να δουλεύεις, πας σε ένα γραφείο το πρωί, ξύνεσαι και μετά λελέ, απόγευμα, βράδυ και σουκού και γιορτές σπίτι ύπνο. Κοπρόσκυλο.

      1. οι κρατησεις στους δημοσιους υπαλληλους ειναι περισσοτερες απο τον ιδιωτικο τομεα…κ ασφαλιση πληρωνεις κ ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη πληρωνεις και ολα…ακομα κ για τους ανεργους καθε μηνα πληρωνεις 50 ε….

        1. Μήπως θες να σου δώσουμε και βιταμίνες ρε για την υπερκόπωση.
          Την έχουμε μάθει την κλάψα σας κηφήνες χρόνια τώρα.
          Πες μας ρε πόσες ώρες απασχολείσαι-ξύνεις το πουλάκι σου και ποιά είναι η καθαρή αμοιβή σου
          Επίσης πες μας τι ψηφίζεις.
          Και αν απαντήσεις που χλωμό το βλέπω κερνάω παγωτό χωνάκι και λούνα παρκ

    3. Γιατί Ελλάδα είναι ποσοτικά χαράτσια και όχι ποσοστιαίες οι εισφορές χωρίς να ρωτάνε αν ο άλλος βγαίνει ή όχι.

      Στην Αγγλία οι επιχειρηματίες πληρώνουν ποσοστό επί των ΚΕΡΔΩΝ για Ασφαλιστικές Εισφορές 2% το οποίο φυσικά και αφαιρείται από το φορολογήσημο ποσό για τον εταιρικό φόρο και εφ όσον έχεις καθαρά ΚΕΡΔΗ προ φόρων τουλάχιστον £12,570 το χρόνο.

      Και αυτά είναι οι ΜΟΝΟΙ ΦΟΡΟΙ που πληρώνει μία επιχείρηση. Στην Ελλάδα έχεις 15 φόρους και χαράτσια.

  13. εκανα γκαλοπ στη γειτονια μου και οι 9 στις 10 γυναικες ειπαν οτι ο γεωργιαδης θα ηταν ο εν αναγκη τελευταιος αντρας στο κοσμο οπου θα εκαναν σχεση μετα τις ρωτησα αν θα εκαναν ερωτα μαζι του και ολες απαντησαν οτι θα τον κερατωναν….παρεπιπτοντως η γειτονια μου εχει τις πιο ομορφες γυναικες με τσαγανο επισης οι 8 ειπαν οτι εχει πολυ μικρο πουλι….

    1. Επαναστάτες του πληκτρολογίου αν όντως δεν σας εκφράζει αυτό της ΝΔ κατεβείτε να ψηφίσετε στις επόμενες και εννοώ αυτούς που κάναν αποχή.γιατι αλλιώς καλά θα σας κάνει να σας ιππεύσει και να ξέρετε ότι εσείς τον ξαναβγαλατε

  14. Ελάτε όλοι μαζί οι δημοκράτες μαζί με τους ψηφοφόρους σας να μας κάνετε τσιμπούκι.
    Ρε τομάρια κάνατε αύξηση στον εφκα τη στιγμή που δε δουλεύουν τα μαγαζιά.
    Να έρθουν τα τομάρια οι δημόσιοι υπάλληλοι που βολεύτηκαν και πατάνε οικογενειακώς το pin να μας τα πληρώσουν όλα.Πρέπει να μην πληρώσει κανείς τίποτα και να σας πάμε πίπα κώλο γιατί πολύ μας ζαλίσατε τα αρχίδια.

    1. Θα αρχίσουν τις κατασχέσεις.Εδώ για μεγάλες οφειλές προβλέπεται προσωποκράτηση τί μου λές τώρα?61% των ελεύθερων επαγγελματιών τους ψήφισε.Ας πάνε στο διάολο και ακόμα παραπέρα λοιπόν.Δυστυχώς παίρνει η μπαλα και τους εχέφρονες που τους μάυρισαν…

  15. οταν σου καιγανε το βιβλιοπωλειο επρεπε να ησουν και εσυ μεσα μιασμα κωλοτουμπα

    1. Μην είσαι τόσο κάφρος.
      “Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία….
      Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.”

Comments are closed.