Ελβετική εταιρεία υπόσχεται ότι θα φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα σε λιγότερο από 1,5 λεπτό!

Κοινοποίηση:
electric-car-charging

Η τεχνολογία που φέρεται να αναπτύσσει η ελβετική εταιρεία Morand, αναμφίβολα θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και σε όλους τους τομείς όπου χρησιμοποιούνται μπαταρίες. Από τη θεωρία βέβαια στην πράξη, η απόσταση είναι χαώδης…

Όπως και να χει, η Morand, θεωρεί ότι οι μπαταρίες που εξελίσσει (e-Technology) έχουν αποδείξει μέχρι στιγμής ότι όλα είναι εφικτά. Οι Ελβετοί, έχουν υποβάλλει τις εν λόγω μπαταρίες σε δοκιμές χιλιάδων κύκλων επαναφόρτισης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τόσο οι χρόνοι επαναφόρτισης όσο και η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι μέσα στα πλαίσια όλων όσων υποστηρίζουν.

Οι μπαταρίες της Morand χρησιμοποιούν υβριδικά «ultra cells» όπως χαρακτηριστικά τα ονομάζει προϊόν συνεργασίας με την εταιρεία SECH SA, που τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και πολύ λιγότερα πολύτιμα υλικά όπως το λίθιο και το κοβάλτιο. Η τεχνολογία της Morand βασίζεται κατά κύριο λόγο στο αλουμίνιο και το ανθρακόνημα.

Η Morand μόλις ολοκληρώσει και το τελευταίο στάδιο δοκιμών των μπαταριών της, θα «βγει» στην αγορά προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ούτως ώστε να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία της με σκοπό να επεκταθεί πέραν των αυτοκινήτων και στα αεροσκάφη, στην ρομποτική, σε γεωργικά μηχανήματα αλλά και σε συστήματα αμυντικής τεχνολογίας.

Πρώτα απ’ όλα όμως, θα ρίξει στην αγορά το δικό της hypercar το οποίο φυσικά και θα χρησιμοποιεί αυτή τη νέα γενιά μπαταριών και σύμφωνα με όλα όσα υποστηρίζουν οι Ελβετοί θα προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις (400 km/h τελική ταχύτητα και 6,3’’ από στάση έως τα 200 km/h) και εξίσου υψηλή αυτονομία (άνω των 500 km).

Υπεύθυνος για την εξέλιξη του ελβετικού hypercar είναι ο ιδρυτής της φίρμας και πρώην αγωνιστικός διευθυντής σε πολλές ομάδες στο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής, Benoit Morand.

Πηγή: drive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: