Ελασσόνα: Ποιά είναι τα μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους

Κοινοποίηση:
larissa

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναφέρθηκε σήμερα στα μέτρα στήριξης που θα ισχύσουν για τους πληγέντες από τον σεισμό που σημειώθηκε χθες στην Ελασσόνα.

Αυτά είναι:

Πρώτον: Στεγαστική Συνδρομή για τα κτίρια που έχουν πληγεί από το υπουργείο Υποδομών μόλις οριοθετηθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πάρουν το 80% του κόστους επισκευής ως κρατική αρωγή και το 20% ως άτοκο δάνειο.

Δεύτερον: Επιδότηση ενοικίου / συγκατοίκησης σε όσα κτίρια κριθούν μη κατοικήσιμα. Το ύψος είναι από 300 έως 500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένεια.

Τρίτον: Οι Δήμοι μπορούν να δώσουν 600 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτη οικογένεια ως έξοδα κάλυψης άμεσων βιοτικών αναγκών και αποζημίωση έως 6.000 σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης οικοσκευή

Τέταρτον: Επιχορήγηση των Δήμων και της Περιφέρειας για την αποκατάσταση δημόσιων υποδομών που έχουν πληγεί από σεισμό.

Πέμπτον: Κατεδάφιση με άμεσες ενέργειες των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων.

Έκτον: Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές όπου υπάρχει ανάγκη προβαίνει σε προμήθεια πρόχειρων αιθουσών για τη στέγαση των σχολείων.

Έβδομον: Σύσταση γραφείου της Διεύθυνσης αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών στο Δήμο για βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων από τους πληγέντες».

Επιπλέον όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος «ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΓΕΚ Τέρνα (που κατασκευάζει τον Ε65) και ζήτησε ως πράξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να κατασκευάσει νέο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου. Η εταιρεία συμφώνησε και με τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα είναι έτοιμο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δάνεια, επιδοτήσεις επιχορηγήσεις κοινώς τίποτα μια φούσκα στο νερό!!!

Comments are closed.