Εκπαιδεύουν τους «ρουφιάνους» της νέας γενιάς! Ποιοί θα…ανταμείβονται για τις “καλές τους υπηρεσίες” από το κράτος;

Κοινοποίηση:
1

Η Ελβετία προσφέρει κουπόνια δώρου σε όσους πείσουν συμπολίτες τους να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αυξηθεί το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα.

Κάθε πολίτης που τώρα εμβολιάζεται θα δηλώνει το πρόσωπο που τον έπεισε να εμβολιαστεί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και το άτομο αυτό θα λαμβάνει κουπόνι δώρου αξίας 50 ελβετικών φράγκων (περίπου 46 ευρώ) για τη βοήθειά του.

Οι τοπικές αρχές θα αποφασίσουν εάν το κουπόνι αυτό θα μπορεί να εξαργυρωθεί, για παράδειγμα, στους κινηματογράφους ή τα εστιατόρια.

«Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει να πείσει έναν φίλο, ένα γείτονα, ένα συνάδελφο ή ένα μέλος της οικογένειάς του για τα οφέλη του εμβολιασμού», ανέφερε η κυβέρνηση. «Η συνεργασία του πληθυσμού θα πρέπει να ανταμείβεται».

Σε μία πιο ακραία αλλά καθόλου μα καθόλου μακρινή έκφανση του παραπάνω του μέτρου, οι αρχές μίας χώρας θα μπορούσαν να δώσουν…κίνητρα σε εκείνους τους πολίτες που θα «κάρφωναν» στις αρχές άλλους ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι ή δεν ακολουθούν κατά γράμμα τα ούτως ή άλλως παράλογα κορωνομέτρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: