Εκλογές στην Ελβετία: Κέρδη για τα δύο «πράσινα» κόμματα

Κοινοποίηση:
ekloges-elbetia

Τα δύο Πράσινα κόμματα φαίνεται ότι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των βουλευτικών εκλογών στην Ελβετία, ενώ την ίδια ώρα, το δεξιό Λαϊκό Κόμμα – παρά τις απώλειες – «οδεύει» προς μία ακόμη εκλογική νίκη.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού σταθμού «SRF», λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των βουλευτικών καλπών, το Πράσινο Κόμμα εκτιμάται ότι λαμβάνει το 12,7% των ψήφων (από 7,1% στις προηγούμενες εκλογές), αναρριχόμενο στην 4η θέση. Αισθητή άνοδο σημειώνουν, όμως, και οι Πράσινοι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι «βλέπουν» το ποσοστό τους να ενισχύεται στο 7,6% από 4,5% προηγουμένως. Το Λαϊκό Κόμμα, από την πλευρά του, υποχωρεί από το 29,4% στο 26,3%, διατηρώντας ωστόσο την πρωτοκαθεδρία.

Την ίδια ώρα, το κεντροαριστερό κόμμα Σοσιαλιστές Δημοκράτες ανέρχεται στο 16,5%, οι Φιλελεύθεροι στο 15,2% και οι Χριστιανοδημοκράτες στο 12%. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα δύσκολα θα επιφέρει αλλαγές στην επταμελή κυβερνητική σύνθεση της Ελβετίας, η οποία απαρτίζεται από το Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και τους Χριστιανοδημοκράτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: