Εκλογές “βλέπει” το Χρηματιστήριο, που πέφτει

Κοινοποίηση:
kalpi-ekloges-kalpi-ekloges

Σε αρνητικά εδάφη κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όπως όλα δείχνουν ανέγνωσε το μεταμνημονιακό μήνυμα του πρωθυπουργού ως άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Λίγο νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, εκφώνησε το πανηγυρικό διάγγελμά του, το οποίο δεν ήταν παρά ένας λόγος που έβριθε αιχμών για τις Κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, τα πρώτα σχόλια της αγοράς από το εν λόγω διάγγελμα ήταν αρνητικά, αφού δεν ήταν λίγοι οι διαχειριστές που πλέον θεωρούν ότι η χώρα εισέρχεται ατύπως σε μια προεκλογική περίοδο.

Άλλωστε, ήταν ένας “φόβος” που ψιθυριζόταν στην αγορά το τελευταίο διάστημα, με αρκετούς να αναμένουν ότι μετά το καλοκαίρι η χώρα θα μπει σε μία τροχιά “ήπιας” προεκλογικής περιόδου, καθώς οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Άρα με μία κυβέρνηση που ήδη έχει την πλάτη στον τοίχο μετά από τα δραματικά γεγονότα των πυρκαγιών, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς πως θα κινηθεί προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα της όσο ο κοινοβουλευτικός χρόνος εξαντλείται.

Με πληροφορίες από το Capital.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: