Εκλογές ΕΠΟ: Σήμερα στις ηλεκτρονικές κάλπες για την εκλογή της νέας διοίκησης

Κοινοποίηση:
ΕΠΟ

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, θα παραδώσει τη σκυτάλη, αφού δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις σημερινές εκλογές της ομοσπονδίας.

Η διαδικασία θα είναι πρωτόγνωρη στα χρονικά της ομοσπονδίας, αφού θα διενεργηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία και όχι με φυσική παρουσία, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Η διαδικτυακή κάλπη θα ανοίξει στις 10:00 του Σαββάτου και τα αποτελέσματα αναμένεται να γνωστοποιηθούν το μεσημέρι.

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης, και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας, διεκδικούν την προεδρία της ΕΠΟ.

Στις αρχαιρεσίες για την Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν οι συμπαίκτες του «Ζαγόρ» στην Πορτογαλία Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παντελής Καφές.

Επίσης, υποψήφιοι είναι οι Γιώργος Ανατολάκης (πρόεδρος ΕΠΣ Πειραιά), Κώστας Κωνσταντινίδης, Βίκυ Δημητρακοπούλου, Παναγιώτης Δημητρίου, Παναγιώτης Παπαχρήστου, Λεωνίδας Θωμαΐδης, Στέργιος Αντωνίου, Γιώργος Χατζησαρόγλου, Δημοσθένης Κουπτσίδης, Άγγελος Δανιήλ, Κυριάκος Φύτρας, Κλέαρχος Τζαφέρης, Δημήτρης Μπουχλαριώτης και Μάνος Γαβριηλίδης.

Υποψήφιος ήταν και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αλλά ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι δε θα πάρει μέρος τελικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται από 17 μέλη:

11 μέλη από Ποδοσφαιρικές Ενώσεις

4 μέλη από Super League 1, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Super League 2/Football League

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Οι εκλέκτορες

Οι εκλέκτορες είναι 69 και αποτελούνται από:

54 Ποδοσφαιρικές Ενώσεις, εκ των οποίων η μία από το Ποδόσφαιρο Σάλας

Οι 14 ομάδες της Super League 1

Η Super League 2

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: