Εκκενώνονται συνεχώς χωριά σε Ηλεία και Εύβοια – Έρχεται δύσκολο βράδυ – Κραυγές αγωνίας από τους ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ “ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «Θα καούμε ζωντανοί» [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
eyvoia-1

Νέα εντολή για εκκένωση περιοχών έστειλε η πολιτική προστασία μέσω του 112 λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια. Όπως αναφέρεται στα μηνύματα από την Πολιτική Προστασία:

«Αν βρίσκεστε στους #Γαλατσάδες ή #Καματριάδες #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς #Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» και «Αν βρίσκεστε στις #Μηλιές #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς #Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην συνέχεια εστάλη και νέο μήνυμα για εκκένωση στη Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας ζουν εφιαλτικές στιγμές καθώς το ένα από τα τρία μέτωπα της γιγαντιαίας φωτιάς που κατακαίει τις τελευταίες ημέρες το νησί κατευθύνεται με αστραπιαία ταχύτητα προς την πόλη της Ιστιαίας και προς τα γύρω χωριά.

Περιφέρεια και κάτοικοι απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για αποστολή εναέριων μέσων ώστε να αντιμετωπιστεί η φωτιά.

Δυστυχώς όμως εισακούστηκαν μετά από πολλές ώρες.

Παρά το ότι στη Β. Εύβοια από νωρίς το απόγευμα επιχειρούν συνολικά 9 εναέρια μέσα, πλέον είναι πολύ αργά για να ελεγχθεί το μέτωπο.

Συνεχείς είναι από το πρωί σήμερα οι εκκλήσεις κατοίκων και τοπικών φορέων που είναι οργισμένοι από το κράτος καθώς, όπως λένε, τους έχει αφήσει στο έλεος του Θεού:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: