Εικόνες ντροπής στο ΑΧΕΠΑ – 16 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κοινοποίηση:
3.ΠΓΝΘ-ΑΧΕΠΑ-1024x683

Σε υψηλά επίπεδα έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΧΕΠΑ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Όπως ανέφερε, λόγω του υψηλού αριθμού εισαγωγών τα νοσοκομεία πρέπει να διαχειριστούν τα περιστατικά για να είναι προετοιμασμένα για τις επόμενες εφημερίες. Παράλληλα, προέτρεψε τον κόσμο να τηρεί πιστά τα μέτρα, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη ο κ. Τσαλικάκης επισήμανε ότι και στην περιοχή της Β. Ελλάδος αλλά και στην ευθύνη της 4ης ΥΠΕ έχουν αυξηθεί πολύ τα ραντεβού.

ΑΧΕΠΑ: 16 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Για τις εκτός ΜΕΘ διασωληνώσεις υπογράμμισε ότι «είναι γεγονός ότι υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Στο ΑΧΕΠΑ αυτή τη στιγμή έχουμε 16 τέτοιες περιπτώσεις». Ωστόσο, ο κ. Τσαλικάκης επισήμανε ότι «δεν είναι σε ένα διάδρομο αλλά τα 9 από αυτά βρίσκονται σε ένα χώρο της Α’ Παθολογικής ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με όλο τον εξοπλισμό. Ακόμη δύο ασθενείς βρίσκονται σε άλλο χώρο που έχει σχεδιαστεί καταλλήλως και άλλοι στην καρδιολογική».
Μάλιστα επισήμανε ότι «στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) γίνεται προσωρινή διαδήλωση μέχρι να μεταφερθεί ο ασθενής σε κλινική ή σε ΜΕΘ ή όπου μπορούμε να νοσηλεύσουμε, για αυτό λέμε ότι είναι πιεστική η κατάσταση».

Κλείνοντας ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ τόνισε σχετικά με τα μονοκλωνικά ότι «έχουν πάρει αρκετοί και στην Αλεξανδρούπολη και στο ΑΧΕΠΑ, οι γιατροί όλων των νοσοκομείων δηλώνουν τον ασθενή μέσα από το σύστημα και η χορήγηση γίνεται είτε στην Αλεξανδρούπολη για τα νοσοκομεία της Θράκης και στο ΑΧΕΠΑ για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης».

thesstoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: