Ειδικό Δικαστήριο: Με τους πρώτους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη

Κοινοποίηση:
084b795b-1ebe-43ce-89c9-aae93d6f709e

Με την ανάγνωση από την εισαγγελέα Όλγα Σμυρλή του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου που βαραίνει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη αναμένεται να συνεχιστεί το μεσημέρι η συνεδρίαση του ειδικού δικαστηρίου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου έχει ζητήσει να είναι παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση οι πρώτοι μάρτυρες της υπόθεσης. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Ανδρέα Ξανθό. Ωστόσο είναι αμφίβολο το εάν θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις τους, καθώς ήδη η πλευρά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης έχει προαναγγείλει ότι θα υποβάλει ενστάσεις ακυρότητας και αοριστίας του κατηγορητηρίου.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και για παράβαση καθήκοντος, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Και οι δύο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχαν υποβάλει αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης με σταθερή κάμερα που θα μετέδιδε απευθείας τη συνεδρίαση του ειδικού δικαστηρίου με την εισαγγελέα να τάσσεται υπέρ του αιτήματος και το δικαστήριο κατά πλειοψηφία να απορρίπτει το αίτημα.

Η δίκη θα διεξαχθεί χωρίς την ύπαρξη πολιτικής αγωγής, καθώς το δικαστήριο δεν δέχθηκε την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας της πρώην Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη και διέταξε την αποβολή της. Η κα Τσατάνη, η οποία κατά την πρόοδο της δίκης θα καταθέσει ως μάρτυρας, έχει καταγγείλει τον Δ.Παπαγγελόπουλο για πιέσεις και απειλές στην υπόθεση Βγενόπουλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: