“Εγώ κατάγομαι από την Μακεδονία! Μας ξήλωσαν την πατρίδα!”… Απίστευτο ξέσπασμα του Καλυβάτση για την καταραμένη συμφωνία!

Κοινοποίηση:
kalivatsis_

Μαινόμενος ο Σωτήρης Καλυβάτσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνο…

Ο Θεσσαλονικιός ηθοποιός, φορτισμένος από τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, δεν μάσησε τα λόγια του σε συνέντευξή του!

«Επειδή κατάγομαι από τη Μακεδονία, να ξέρετε ότι η βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να συνέλθει από αυτό που έγινε. Τουλάχιστον στην Εδεσσα αυτή η συμφωνία τούς έχει πονέσει πάρα πολύ. Αυτά τα θέματα, τα εθνικά, θέλουν μεγάλη ευαισθησία» ανέφερε με πάθος.

«Εγώ μεγάλωσα ως Μακεδόνας, ξέρω όλη την Ιστορία μου, από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Παύλο Μελά, τους Βαλκανικούς Πολέμους. Ποιος, λοιπόν, ξηλώνει την πατρίδα μου; Οι πρόγονοί μου έδωσαν φοβερές μάχες για να μεγαλώσει η χώρα μου και να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη από τους κατακτητές. Μα, υπάρχει μακεδονική γλώσσα; Αυτή είναι φοβερή παραχάραξη της Ιστορίας. Υπάρχουν η ελληνική γλώσσα, η σλαβική γλώσσα. Η μακεδονική από ποιον εφευρέθηκε;» αναρωτήθηκε.

Ο ηθοποιός, κάνοντας λόγο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξέσπασε: «Πέρασε από τα Κοινοβούλια και των δύο χωρών μια συμφωνία που ουσιαστικά δεν ήθελαν οι δύο λαοί, αλλά οι ξένες δυνάμεις που αποφασίζουν για τις τύχες τους, με βάση πάντα τα συμφέροντά τους… Είμαστε σήμερα κατώτεροι των ηρώων μας και δεχόμαστε οποιονδήποτε συμβιβασμό μάς επιτάσσει η παγκοσμιοποίηση; Πραγματικά, τι κερδίσαμε μέσα από αυτή τη συμφωνία; Να φανούμε πιο ενδοτικοί στους Τούρκους;»

Σε άλλο σημείο ο Σωτήρης Καλυβάτσης υπογράμμισε: «Εσείς δεν φοβάστε όταν δίπλα σας έχετε μια απειλητική χώρα, όπως η Τουρκία; Δεν φοβάστε για τη Θράκη μας; Για τα νησιά μας; Περισσότερο όμως από τους Τούρκους, τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς φοβάμαι τον ίδιο μας τον εαυτό. Στην Ιστορία μας είχαμε και τον Λεωνίδα και τον Εφιάλτη και τον Κολοκοτρώνη, και τον Νενέκο»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: