Εγκυμοσύνη: Τι προκαλεί τις ημικρανίες; – Πώς να τις αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο

Κοινοποίηση:
11622496-ponokefalos-egkymosyni

Οι αλλαγές στην εγκυμοσύνη ξεκινούν ήδη από το πρώτο τρίμηνο της κύησης όπως και τα συμπτώματα. Ο πόνος στο στήθος, στην κοιλιά ή την πλάτη είναι μόνο μερικά από αυτά.

Οι ημικρανίες από την άλλη φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις να μειώνονται την περίοδο της εγκυμοσύνης, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί κανόνα.

Τι προκαλεί της ημικρανίες στην εγκυμοσύνη;

Τα ακριβή αίτια που προκαλούν τις ημικρανίες δεν έχουν βρεθεί. Ωστόσο φαίνεται πως σχετίζονται με τις νευρικές οδούς, τα νευροχημικά και την ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Τα οιστρογόνα φαίνεται να παίζουν κάποιον ρόλο στις ημικρανίες για αυτό και στην εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση και τη περίοδο φαίνεται να αλλάζει το μοτίβο των ημικρανιών. Το ίδιο ισχύει και για τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη.

Οι ημικρανίες είναι απρόβλεπτες

Οι αλλαγές στις ορμόνες την περίοδο της εγκυμοσύνης δεν είναι η μόνη αιτία που επηρεάζει τις ημικρανίες. Υπάρχει πληθώρα παραγόντων οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν συνδυαστικά.

Για παράδειγμα, το έντονο άγχος, η παράλειψη γευμάτων και η έλλειψη ύπνου μπορεί να πυροδοτήσουν μία ημικρανία. Επίσης κάτι που πυροδότησε μία ημικρανία τη μία μέρα, μπορεί να μην το κάνει την επομένη.

Είναι γεγονός ότι οι ημικρανίες είναι απρόβλεπτες. Μπορεί να διαρκέσουν μερικές ώρες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, κυρίως όταν δεν αντιμετωπίζονται, μπορεί να διαρκέσουν και μέρες.

Στην εγκυμοσύνη, πολλές γυναίκες άρχισαν να έχουν ημικρανίες, ενώ δεν είχαν πιο πριν, ενώ άλλες που είχαν τα περιστατικά κρίσεων.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ημικρανίες με φυσικό τρόπο

Το πρώτο βήμα για να μειωθούν οι ημικρανίες σας είναι να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Πιο συγκεκριμένα:

Ακολουθήστε μία διατροφή με συχνά και μικρά γεύματα
Πίνετε αρκετό νερό
Ξεκουραστείτε επαρκώς
Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας, καφεΐνης και τροφίμων που περιέχουν ασπαρτάμη.
Όταν έχετε ημιρκανία δοκιμάστε το μασάζ ή να τοποθετήσετε παγοκύστες στο κεφάλι. Δοκιμάστε να ξεκουραστείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Τα φάρμακα για την αντιμετώπιση των ημικρανιών δεν προτείνονται στην εγκυμοσύνη και αυτό γιατί έχουν συνδεθεί με αιμορραγία, αποβολή και άλλες επιπλοκές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: