“Εγκλώβισαν” 74χρονη στο αμάξι για να της αποσπάσουν χρήματα – Δύο συλλήψεις

Κοινοποίηση:
αστυνομια-περιπολικο

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες εξαπάτησης μιας ηλικιωμένης από έναν τριανταεννιάχρονο, ο οποίος επιχείρησε να της αποσπάσει χρήματα, προσποιούμενος γνωστό συγγενικού της προσώπου.

Σε βάρος του δράστη και του συνεργού του σχηματίστηκαν δικογραφίες κατά περίπτωση για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Νοεμβρίου του 2021, στην περιοχή της Καλαμαριάς, ο 39χρονος, με αυτοκίνητο που του παραχωρήθηκε από έναν 43χρονο, επιβίβασε τη γυναίκα, ηλικίας 74 ετών, προκειμένου να την μεταφέρει στην οικία της. Εκείνη δέχθηκε να επιβιβαστεί στο όχημα, αν και δεν τον γνώριζε, καθώς ο δράστης της συστήθηκε ως γνωστός συγγενικού της προσώπου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με πρόφαση την επιστροφή χρημάτων από την εφορία στο συγγενικό της πρόσωπο, προσπάθησε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ.

Η γυναίκα αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό και ζήτησε να αποβιβαστεί από το όχημα, όμως ο 39χρονος συνέχισε να την κρατάει στο όχημα τουλάχιστον δύο ώρες, με σκοπό να του παραδώσει τα χρήματα. Οι προσπάθειες του δεν ευοδώθηκαν και τελικά την αποβίβασε σε σημείο της πόλης.

Σε βάρος του 39χρόνου και του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, απόπειρας απάτης και απλής συνέργειας σε απόπειρα απάτης. Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: