Είχαν προηγούμενα; Τέτοιο μίσος είναι αλλόκοτο! Το βίντεο με τον Φλόιντ που δεν αφήνει αμφιβολία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
187d4fb6a7c6459e8256afd01df59e68_18-768x432

Μάλλον έχουμε υπόθεση για προστασία- μαφία- ναρκωτικά – διαφθορά

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο οι New York Times αφηγούνται το χρονικό της αναίτιας δολοφορνίας του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη

Όλα ξεκινούν από την καταγγελία ότι ο Φλόιντ πλήρωσε ένα πακέτο τσιγάρα με πλαστό χαρτονόμισμα και 4 λεπτά αργότερα οι πρώτοι δύο αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο και για άγνωστο λόγο ένα εξ αυτών έβγαλε το όπλο του.

Ο ίδιος αστυνομικός 90 δευτερόλεπτα αργότερα τραβάει έξω τον Φλόιντ, του περνάει χειροπέδες και τον ακουμπάει σε έναν τοίχο.

Κάποια λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί – καθώς έχει φτάσει και δεύτερο περιπολικό- επιχειρούν να τον βάλουν σε περιπολικό με τον Φλόιντ να πέφτει στο έδαφος και τον Τσόβιν να υποστηρίζει ότι ο 46χρονος τους είπε ότι είναι κλειστοφοβικός και αρνείται να μπει μέσα.

Εννέα λεπτά μετά τη σύλληψη, φτάνει στο σημείο και τρίτο περιπολικό, στο οποίο βρίσκεται ο αστυνομικός που συνελήφθη για τη δολοφονία του, ο οποίος και έχει στο φάκελό του 17 παράπονα από πολίτες.

Είναι αυτός που βγάζει τον Φλόιντ από το αυτοκίνητο και πλέον βρίσκεται στην άσφαλτο με το πρόσωπο προς τα κάτω. Ο λόγος που τον έβγαλε από το όχημα, δεν είναι σαφής.

Αρχικά τρεις αστυνομικοί είναι από πάνω του και τον πιέζουν στο λαιμό και το θώρακα.

Σύμφωνα με την αναπαράσταση των NYT,  που έχουν συνθέσει τα τρία βίντεο που έχουν καταγράψει αποσπασματικά τι συνέβη εκείνη την ημέρα, ο Φλόιντ είπε 16 φορές σε πέντε λεπτά «Δε μπορώ να ανασάνω».

Ακολουθεί η πρώτη κλήση για ιατρική βοήθεια καθώς ο Φλόιντ, όπως λένε, «αιμορραγεί από το στόμα».

Οι ΝΥΤ επισημαίνουν επίσης ότι η λαβή που εφάρμοσε ο Τσόβιν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν ο ύποπτος αντιδρά.

Είκοσι λεπτά μετά τη σύλληψη φτάνει ασθενοφόρο με τον Φλόιντ να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και να ανακοινώνεται νεκρός.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. κακος επαγγελματισμος σιγουρα.
    οσον αφορα το φυλετικο μισος…… η ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ…… ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΘΕΣΜΙΚΑ…..

  2. Αν και ο αστυνομικός είναι απαράδεκτος, αποκλείεται ο Φλουντ να πέθανε απο το γόνατο γιατί δεν κλείστηκαν και οι δυο καρωτιδιαίες αρτηρίες παρα μόνο η μια. Πιθανότατα πήγε απο την καρδιά του και ποιός ξέρει τι είχε πάρει πιο πριν. Μεθυσμένος είπαν. Αυτά φυσικά δεν αθωώνουν τον αστυνομικό.
    Επίσης, δούλευαν σαν πόρτα – ασφάλεια στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Απο αυτά που του λέει ο αστυνομικός φαίνεται πως γνωρίζονταν και είχαν προηγούμενα απο τη νύχτα. Εντύπωση κάνει πως δεν έφυγε και απο το μαγαζί αλλά είχε αράξει με ανοιχτές τις πόρτες με πολύ άνεση…
    Είναι ξεκάθαρο οτι κάτι περίεργο παίζεται.

  3. Το θέαμα είναι πολύ θλιβερό και δεν αξίζει
    να το υποστεί αυτό κανένας άνθρωπος.
    Λυπάμαι πολύ για το θύμα!
    Ένα “ασήμαντο” πρόσωπο που ο θάνατος του
    θα σημαδέψει “τυχαία” την έλευση μιας νέας
    εποχής! George Floyd!
    Υ.Γ.Ενα “σημαντικό” πρόσωπο που ο θάνατος του θα σημαδέψει “μη τυχαία” την έλευση μιας
    νέας εποχής!Coby Bryant!

  4. ακούστε προσεκτικά το διάλογο και θα ακουσετε ότι ο αστυνομικός του λέει κάτι σαν ” Τώρα πως νοιώθεις , θυμάσε που φόβιζες τον άλλον ” κάτι τέτοιο από τα συμφραζόμενα Είναι εκεί που σκάνε μύτη με τα κινητά και φωνάζουν να τον αφήσουν

Comments are closed.