Είδε αυτό το «εξωγήινο» αυγό και… πάγωσε – Τι είναι το «δάχτυλο του διαβόλου» (ΒINTEO)

Κοινοποίηση:
Capture-24-750x430

Ενα περίεργο αυγό που βρήκε μια γυναίκα στην αυλή της την παραξένεψε, και αποφάσισε να το καταγράψει. Καθώς οι μέρες περνούσαν, είδε πως από το αυγό έβγαινε ένα περίεργο «πλάσμα» που έμοιαζε με χταπόδι.

Στην πραγματικότητα, αυτό που μεγάλωνε στην αυλή της, δεν ήταν κάποιο εξωγήινο ον, αλλά ένας επικίνδυνος μύκητας, το «δάχτυλο του διαβόλου» (Clathrus archeri), ένα είδος μανιταριού που συναντάται σε δάση στη Βρετανία.

Τα «δάχτυλα του Διαβόλου» εκκολάπτονται μέσα σε ένα αυγό, που μοιάζει με σάκο και η διαδικασία επώασής τους είναι ταυτόχρονα συναρπαστική, αλλά και ανατριχιαστική.

Το μανιτάρι παράγει μια κολλώδη, καφέ ουσία η οποία προσελκύει τις μύγες οι οποίες με τη σειρά τους εξαπλώνουν τους «σπόρους» του σε άλλα μέρη. Σύμφωνα με το Kew Royal Botanic Gardens, το μανιτάρι είναι πιο συχνό στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά έχει βρεθεί κι αλλού όλα αυτά τα χρόνια. Βρέθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία στο Penzance στην Κορνουάλη και αργότερα σε περιοχές του Sussex. Από τότε έχει ανακαλυφθεί στο Bedfordshire, στο Hampshire, στο Kent, στο Suffolk, στο Surrey και στα Νησιά Τσάνελ

Source: She Finds A Gooey Egg Sac In Her Backyard. Films It As It Hatches, Goes Viral Overnight by internetroi

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: