ΤΟΣΟ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΘΩΡΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΕΣΥ – ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ – ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
rantza (1)

Ιδού η κατάσταση του ΕΣΥ για την οποία καυχήθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός


«Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος υγείας» ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι έχει ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το υγειονομικό προσωπικό επαρκεί για την φροντίδα των ασθενών.

Με επικίνδυνη αυταρέσκεια, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα έχει όλα καλώς καμωμένα, τη στιγμή που στα νοσοκομεία της χώρας επικρατούν εικόνες εξαθλίωσης και ντροπής. Οι ασθενείς στοιβαγμένοι σε ράντζα, ακόμα και έξω από τις τουαλέτες, κάποιοι εκ των οποίων, ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Ασθενείς στους διαδρόμους με φιάλες οξυγόνου στο πάτωμα που στερούνται την απαραίτητη φροντίδα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να ανταπεξέλθει σε εξοντωτικές βάρδιες και εφιαλτικές εφημερίες.

Οι εικόνες λοιπόν που δίνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, όχι μόνο αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ψεύδονται ανερυθρίαστα, αλλά ταυτόχρονα καταδεικνύουν τις εγκληματικές τους ευθύνες, τις οποίες επιμένουν να αρνούνται με εξοργιστικό τρόπο.

«Aνείπωτη τραγωδία»
Ο Προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο ΕΣΥ, κάνει λόγο για «ανείπωτη τραγωδία». Όπως περιγράφει ο ίδιος, 100 ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι πρόχειρα, εκτός ΜΕΘ κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους αναμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι σε εντατική. Όπως τονίζει, οι ασθενείς κολλούν κορωνοϊό ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία, καθώς τα ύποπτα κρούσματα, τοποθετούνται μαζί με τους υπόλοιπους που δεν νοσούν:

«Ο ένας κολλάει τον άλλον. Όταν βγει το μοριακό τεστ αρνητικό μεταφέρονται σε γενικές κλινικές περιμένοντας να βγουν τα τεστ μπορεί ο αρνητικός ασθενής να κολλήσει από τον θετικό. Έτσι μεταφέρει τον ιό σε κλινικές άλλων παθήσεων. Και μετά αναρωτιούνται για τη νοσοκομειακή διασπορά. Τώρα δεν μιλάνε γιατί δεν έχουν τα εξιλαστήρια θύματα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να τους επικαλεστούν» υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος δίνει ενδεικτικά παραδείγματα από νοσοκομεία της χώρας, όπως το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης στο οποίο 9 πολίτες είναι διασωληνωμένοι στις κλινικές, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης η ΜΕΘ των 28 κλινών είναι γεμάτη και 13 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στα χειρουργεία. Στο Παπαγεωργίου 19 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι πρόχειρα.

ΠΟΕΔΗΝ: «Η ανθρώπινη ζωή για τον κ. Σκέρτσο είναι πολυτέλεια»

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση το καλοκαίρι υποστήριξε ότι  «ξεμπερδέψαμε» με τον κορωνοϊό και αντί να ενισχύσει το Σύστημα Πρωτοβάθμιας και Νοσοκομειακής Περίθαλψης το απογύμνωσε. Προσηλωμένοι στο στόχο της ιδιωτικοποίησης των συγχωνεύσεων – καταργήσεων Υγειονομικών Μονάδων» σημειώνει και διερωτάται: «Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που είναι άκρως απαραίτητη στην αναχαίτιση των περιστατικών κορωνοϊού στην κοινότητα για να μην φορτώνουν τα νοσοκομεία με τέτοιες δραστικές μειώσεις στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων;».

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ στρέφεται κατά του Άκη Σκέρτσου σημειώνοντας ότι για εκείνονς προέχει η ιδιωτικοποίηση του συστήματος και η περιστολή των Δημόσιων δαπανών για την Υγεία: «Σήμερα που δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, πολλοί χάνουν τη ζωή τους, έρχεται με δηλώσεις του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο πιο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ότι η ανάπτυξη περισσότερων κλινών ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρα μας είναι πολυτέλεια. Η ανθρώπινη ζωή για τον κ. Σκέρτσο είναι πολυτέλεια. Προέχει η ιδιωτικοποίηση του συστήματος και η περιστολή των Δημόσιων δαπανών για την Υγεία».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ: «Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με 30.000 νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να διαθέτει 3.000 κλίνες ΜΕΘ με βάση τα διεθνή στάνταρ. Μετά βίας εάν προσθέσει κανείς τις αυτοσχέδιες ΜΕΘ και άλλες που αναπτύχθηκαν χωρίς πιστοποίηση είναι 950. Σήμερα λειτουργούν 635 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού από 973 του περασμένου χειμώνα συνυπολογίζοντας τις αυτοσχέδιες και προσωρινές ΜΕΘ με υποτυπώδη εξοπλισμό και με ανειδίκευτο προσωπικό. Δυστυχώς με τις 7.000 αναστολές εργασίας που δεν αναπληρώθηκαν και τις 2000 περίπου συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη προσωπικού, το σύστημα ξεπέρασε τα όριά του με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ καθημερινά. Με επιλογή ασθενών για ΜΕΘ».

Προσθέτει μάλιστα, ότι η κυβέρνηση εδώ και 27 μήνες δεν έχει προκηρύξει ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού, ενώ μετά τον διωγμό του ανεμβολίαστου προσωπικού, οι υγειονομικοί «έχουν γίνει λάστιχο μπαλώνοντας τις μεγάλες τρύπες του συστήματος, με συνεχείς μετακινήσεις, με ελάχιστα repo, με περικοπή των κανονικών αδειών» ενώ όπως σημειώνει  «λιποθυμούν εν ώρα εργασίας λόγω της εξάντλησης φορώντας επί 8 ώρες τη στολές υψηλής προστασίας» και «περισσότερο στοχοποιήθηκαν παρά αναγνωρίζεται η προσφορά τους από την πολιτεία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. Μιτσοτακισταν 2021!!Μιτσοτακη καθαραμα τρυπιεσαι!!!

  2. καλα τους πληρωναμε επι 40 και πλεον χρονια ασφαλιστικες εισφορες για να τα τρωνε οι λεγομενοι “επενδυτες” και θελουν να βαλουν χαρατσι επι πλεον κατοσταρικο το μηνα.δεν τους φτανουν τα λεφτα που περνουν απο τα ραπιντ τεστ τα εκατομμυρια που ενω στη γερμανια κοστιζει 0.80 εδω στη δανιμαρκια δεκαρικο.εχουν οργανωμενο σχεδιοοι επαιοντες να μας αποδεκατισουν για να ελθουν να εγκατασταθουν μονιμα εδω οι λαθρο.Να δητε πως σε λιγο θα προκυψουν εκατομμυριουχοι απο τις επενδυσεις.τα συστημικα δημοσιογραφακια κοπτονται καθημερινα για τα χρηματισηρια , ξερετε αυτοι που καλοπερνανε εις βαρος των κοροιδων

  3. καθάρματα εισαγγελείς βλέπετε αυτά τα αίσχη και μένετε παυλόπουλοι !!

  4. Κάνετε λάθος: Δεν θα πληρώνουν 100€ οι ανεμβολίαστοι άνω των 60.
    Θα πληρώνουν 100€ ΌΛΟΙ άνω των 60 που ΔΕΝ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΌΣΗ ΚΆΘΕ 3-6 ΜΉΝΕΣ.
    Να μην χαίρονται οι εμβολιασμένοι γιατί και αυτοί θα πληρώνουν 100€ τον μήνα αν δεν κάνουν την δόση!!!

  5. Αγαπητέ “την τύφλα σου δεν ξέρεις” τα νοσοκομεία πάντα είχαν αθρόα προσέλευση ασθενών, από τη στιγμή που η πρωτοβάθμια περίθαλψη αδυνατεί να σταθεί ανάχωμα στην διεκπεραίωση εύκολα διαχειρήσιμων περιστατικών. Υπολόγισε λοιπόν στον “συνήθη” όγκο ασθενών και τα περιστατικά covid που μέχρι πριν δύο χρόνια δεν υπήρχαν. Είναι απλά μαθηματικά! Μην με αμφισβητείς γιατί εγώ, ανεξάρτητα εαν δεν συμφωνώ μαζί σου, σέβομαι την άποψή σου!

  6. Τρελή και αδέσποτη, χωρίς καμιά δόση ειρωνίας, πραγματικά μου αρέσεις. Όμως δεν πιστεύω σε παραμυθάκια, γιατί βλέπω την πραγματικότητα σε κάθε μου εφημερία. Πιστεύω να δημοσιευτεί. Πρόσεχε τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου όπως εσύ νομίζεις…

  7. Αυτός ο κωλογερος ο 77χρονος ο υπερηλικας που παίρνει το επίδομα ανασφαλιστων υερηλικων φοβαται να μπολιαστει μηπως τα τινάξει ενω χιλιαδες νεοι αναγκαστηκαν να το κάνουν για μια εργασιακή θέση πεινας.
    Ισως αναγκαστουμε κι εμείς. Δεν είναι 100€. Αν υπάρχει οικογένεια. είναι τουλάχιστον 300€ αν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα με τους ιδιους ορους κι εννοείται ότι καθώς θ αυξάνονται οι δοσεις θ αυξάνεται και το πρόστιμο.
    Άκου 77 χρονων.Ο Bill Gates θα τον αποϋλοποιήσει. Θα τον κάνει ψηφιο πριν πει κιχ.

  8. μας βλέπουν και μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε στον μεσαίωνα,ολοι μαζί οι δικτάτορες που πέρασαν απο την γη δεν κάνουν έναν κούλη που βλέπει τους πολίτες αυτής της χώρας σαν σκουπίδια που πρέπει να πεταχτούν στην χωματερή.

  9. o Κούλης είναι πανέξυπνος…ξέρει ότι όλοι στο Ελλαδιστάν ειναι για το τομάρι τους και της αρπαχτής οπότε μοίρασε χρήματα σε κανάλια, δημοσιογράφους με δήθεν ενημερωτιές ιστοσελίδες και έχει το κεφάλι του ήσυχο
    αμα οι ιθαγενείς πεθαίνουν σαν τις μύγες τα κανάλια θα ρίχνουν το φταίξιμο στους ανεμβολίαστους και όχι στο σύστημα υγείας που κατάντησε τετρακοσμικό
    έχει κάνει και πάνω απο ντουζίνα επιτροπές που όπως είπε η Παγώνη σε συνέντευξη οι γιατροί σκοτώνονται στο γλύψιμο να μπούνε και να κονομήσουνε και μετα μπουκάρουν στα κανάλια και κατηγορούν τους πάντες εκτός την κυβλερνηση
    όλα δουλεύουν ρολόϊ στο Ελλαδισταν οπως δουλευαν τα τελευταία 50 χρόνια και ακόμα καλύτερα γιατί κανένας πρωθυπουργός μέχρι τώρα δεν κατόρθωσε να λαδώσει ολα τα ΜΜΕ
    Ο Κούλης θα μείνει στην ιστορία

  10. Οι δυνατότητες του ΕΣΥ είναι πεπερασμένες. Ήδη έχει υπερβεί τα όριά του. Η τιμωρία των ηλικιωμένων με το χαράτσι των 100 ευρώ είναι εξευτελιστική και δηλώνει την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Από την άλλη το ορθόδοξο ISIS με ακροδεξιούς, βασιλόφρονες και χρυσαυγίτες αποθαρρύνει τον κόσμο φιλτράροντας και επιδεικνύοντας μόνο τις παρενέργειες των εμβολίων. Πιστεύω η γνώμη μου να δημοσιευτεί γιατί μια ανάλογη κατέλειξε στον Καιάδα….

    1. Που είσαι επαΐοντα, υπάρχει και μια εξώδικη καταγγελία κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων 106 σελίδων με 130 παραπομπές/τεκμηριώσεις αναπάντητη από 5/8 από τους τηλε-μαιντανούς, που τα λέει όλα για ” πανδημία” και💉. Μια απάντηση αν μπορεις,που είδες εσύ στην εφημερία την αποκάλυψη του Ιωάννη, λες και τα νοσοκομεία τέτοια εποχή ήταν ποτέ άδεια καημένε, ε καημένε.

  11. Τα 100€ μάλλον για την τσέπη τους τα θέλουν … ούτε 1 λεπτό να μήν πληρώσει κανείς δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα ούτε η εφορία επιτρέπεται να πάρει αυτά τα χρήματα για αυτό τον λόγο..

  12. Το εμβόλιο λίγο λίγο τρώει τον εγκέφαλο. Το μισό πρόσωπο ακίνητο, νεκρό, το μάτι βαθουλωμένο, δεν αντιδρά. Μάλλον θέλουν τη νέκρωση του μισού εγκεφάλου για να πετύχει το πείραμα της τεχνητής νοημοσύνης.

  13. Κλέβουν τα έξοδα κηδείας των γερόντων, τάχα με αυτά θα φτιάξουν σύστημα υγείας. Νάτο λοιπόν το μητσοτάκειο σύστημα υγείας, μοιάζει με την παράγκα του Καραγκιόζη.

  14. Όσοι πάνε και το πληρώσουν πάντως το χαράτσι των 100 ευρώ θα είναι μεγάλα κορόιδα. Είναι αντισυνταγματικό το μέτρο αυτό, το έχετε πάρει χαμπάρι?

  15. Πόσα υγειονομικά μέτρα πήρε ο Κούλης; Μηδέν. Τι είδους μέτρα παίρνει; Αστυνομικά. Θα αποτύχουν σε μία υγειονομική κρίση; Με πολύ μεγάλη βεβαιότητα όπως απέτυχαν ως τώρα. Οι κυβερνητικοί βέβαια θα λένε ένα φανταστικό νούμερο ανθρώπων που «έσωσαν» με τα μέτρα τους. Τα νούμερα όμως της λεγόμενης πανδημίας θα χειροτερεύουν.

  16. Παιδιά δείτε το θετικά. Έκαψε το όποιο πρωθυπουργικό μέλλον του γιου του

  17. αυτες οι κουβερτες..μαλλον τις φερανε απο το σπιτι τους..α ρε Κουλη κυβερνητη με τους 300 στην βουλη
    ακομα και στομ Μπαγκαντεζ πιθανολογω οτι τα νοσοκομεια θα εχουνε κουβερτες…

  18. που ψοφολογανε και δεν μενει κρεβατι για κρεβατι για αλλες αρρωστιες

    για αυτο εκανε υποχρεωτικοτητα υπαρχουν και αλλες αρρωστιες δεν μπορει το εσυ να ασχολειται αιωνιως με τους ψεκσμενους που μετα οταν κολλανε κλαινε και ζητανε βοηθεια

    1. ρε σκουπιδι που μιλάς έτσι για συνανθρωπους σου. Πες τα στο αφεντικό σου που θωράκισε το ΕΣΥ
      2 χρόνια τώρα. Πες του επίσης κ για τα φάρμακα σκατοψυχε

    2. Εσύ προφανώς είσαι executive εμβολιασμενος όπως μου είπε μια θειτσα που έκανε σήμερα την τριτη δόση με καμάρι. Νομίζω πως το εμβόλιο σας καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Πραγματικά όμως, χρειάζεστε ψυχολογική υποστήριξη. Χεσμενα έχουμε τα κρεβάτια του Εσύ γιατί εμείς έχουμε τσαμπουκά και δεν κολλάμε κορωνοϊό. Εσύ πίστεψε το παραμυθάκι τους, όπως και του Στραβελακη που τα άρπαξε χοντρά για να κάνει προπαγάνδα για την τρίτη δόση μετά από 5 μήνες. Πάω στοίχημα ότι είναι διακοπές..και γράφει ανούσια παραμυθάκια…

  19. Το είπα κ το ξαναλέω,έχει πέσει συρμα-φραγκα στα κανάλια ότι πει ο Κουλης Μπίλντεμπεργκ να τον σιγονταρουν.
    Η πεθερά μου όταν τον βλέπει στη οθόνη τον αποκαλεί λεβέντη μου κ δεν το κάνει για να μου τη σπάσει.

  20. Είμαστε τόσο ηλίθιοι ως λαός που πληρώνουμε 40 χρόνια ασφαλιστικές εισφορές έχουν φαγωθεί τα πάντα και σε μια έκτακτη ανάγκη πανδημίας έρχονται και λένε πλήρωνε πρόστιμα και ραπίντ γιατί στα νοσοκομεία Που έχετε πληρώσει για περίθαλψη δεν μπορείτε να πάτε γιατί είναι για τα πανηγύρια δεν έχουμε μεθ δεν έχουμε προσωπικό δεν έχουμε εγκαταστάσεις ….είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να πληρώνεις για να μην πας κάπου που πλήρωνες για 40 χρόνια….η απόλυτη ξεφτίλα

Comments are closed.