ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Η Βολιβία πεινάει και ο Εβο Μοράλες έχτισε παλάτι με τζακούζι, ελικοδρόμιο και σάουνα ! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
bolivie4

Ενας πύργος 29 ορόφων που περιλαμβάνει επτά ασανσέρ, ένα ελικοδρόμιο, σουίτα προεδρική με τζακούζι, αίθουσα μασάζ και αίθουσα γυμναστικής: το νέο παλάτι της κυβέρνησης του προέδρου Εβο Μοράλες, ριζοσπάστη της αριστεράς, προκαλεί σάλο στην Βολιβία.

Το παλάτι αναμένεται να εγκαινιαστεί προκειμένου να αντικαταστήσει το πρωθυπουργικό μέγαρο, το Palacio Quemado («Καμμένο Παλάτι», κυριολεκτικά, ονομάστηκε έτσι μετά την πυρκαγιά του 1875), το οποίο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.

Το επίσημο κόστος του νέου πύργου είναι 34,4 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο τοπικός τύπος ισχυρίζεται ότι ο λογαριασμός ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια, σε μια χώρα όπου το 39,5% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

palacio_de_evo

Πρόκειται για λεφτά πεταμένα, δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σαμουέλ Ντόρια Μεντίνα, ο οποίος πρότεινε να κατασκευαστεί καλύτερα ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο.
Ενας καρδινάλιος της Βολιβίας, ο Τορίμπιο Τικόνα, κατήγγειλε την πολυτέλεια του «Παλατιού του Εβο», όπως το αποκάλεσε.

bolivie1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: