ΕΣΥ και ΕΚΑΒ στην… Εντατική με «σφραγίδα» Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:
εκαβ-ασθενοφορο-νοσοκομειο

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρίσκεται η κατάρρευση του συστήματος δημόσιας Υγείας με «σφραγίδα» Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη σε πεζοδρόμιο της Ουρανούπολης στη Χαλκιδική ξεψύχησε μία 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία, ενώ το ασθενοφόρο καθυστέρησε περισσότερο από μία ώρα να φτάσει στο σημείο. Την ίδια ώρα πάλι σε νησί του Αιγαίου, στη Χίο, δημοτικός σύμβουλος λιποθύμησε στη συνεδρίαση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ΙΧ ελλείψει διαθέσιμου ασθενοφόρου. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για να γίνει κατανοητό ότι επί μια τετραετία άφηναν το ΕΣΥ να καταρρέει.

Όλα αυτά ενώ την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και εκεί ομάδα εργαζομένων τον υποδέχτηκε με αποδοκιμασίες.

Χαλκιδική: Έφυγε περιμένοντας το ΕΚΑΒ

Την Τετάρτη, την τελευταία της πνοή άφησε σε πεζοδρόμιο της Ουρανούπολης Χαλκιδικής μία 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία, με τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε περισσότερο από μία ώρα να φτάσει στο σημείο.

Όλα αυτά στον απόηχο του τραγικού περιστατικού στην Κω όπου η 63χρονη άφησε την τελευταία της πνοή ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού φορτηγού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, αλλά και του θανάτου της 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη που όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της περίμενε το ασθενοφόρο για ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 63χρονη γυναίκα αποβιβάστηκε με την παρέα της στην παραλία της Ουρανούπολης από καραβάκι, με το οποίο έκανε κρουαζιέρα σε κοντινές παραλίες. Ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Ιδιώτης γιατρός έσπευσε αμέσως και της έκανε ΚΑΡΠΑ με απινιδωτή, αλλά η γυναίκα δεν κατάφερε να επανέλθει.

Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου και όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, χρειάστηκε περίπου μία ώρα και 15 λεπτά για να φτάσει στο σημείο. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για μία ακόμα φορά το τεράστιο έλλειμμα δομών υγείας που υπάρχει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για ολόκληρη τη Χαλκιδική, με τους περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες και κατοίκους κάθε Σαββατοκύριακο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχουν πέντε κέντρα υγείας και ένα νοσοκομείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αναπολώ τις μέρες Τσύριζα. Τότε καλούσες το ΕΚΑΒ και σε 1 λεπτό ερχόντουσαν 3 ασθενοφόρα με 10 γιατρούς το καθένα! Ααααααχχχχχχχ!!!!!

Comments are closed.