ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΗ ΠΕΙΝΑ! ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΡΑΧ. ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.

Κοινοποίηση:
χρηματιστηριο

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν συγκάλεσε συνάντηση των κορυφαίων ρυθμιστικών αρχών του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν συγκάλεσε συνάντηση των κορυφαίων ρυθμιστικών αρχών του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ, καθώς τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα προβλήματα της Deutsche Bank υποδηλώνουν ότι η τραπεζική κρίση που εξαπλώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη διευρύνεται, ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg.

Δεν αναφέρθηκε χρόνος για τη συνεδρίαση του λεγόμενου Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC), ενός φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, και οι συζητήσεις θα είναι κλειστές για το κοινό, ανέφερε το δημοσίευμα.

Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωσαν μεγάλη πτώση την Παρασκευή, υποδηλώνοντας πιθανή μετάδοση από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη, εν μέσω αυτού που έχει περιγραφεί ως αύξηση του κόστους ασφάλισης του χρέους του γερμανικού δανειστή έναντι χρεοκοπίας.

Τα μέλη του FSOC περιλαμβάνουν τους επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και πολλών άλλων ρυθμιστικών οργανισμών.

Πτώση κατά 1,74% καταγράφηκε στο τέλος της συνεδρίασης στο Παρίσι, κατά 1,66% στη Φρανκφούρτη, κατά 1,26% στο Λονδίνο, έπειτα από ένα πρώτο μέρος της εβδομάδας που οι δείκτες ήταν στο πράσινο μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνίστριά της, την UBS.

Η μετοχή της Deutsche Bank έκλεισε με μεγάλη πτώση σήμερα λόγω της αύξησης του κόστους των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS), που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η μετοχή έκλεισε με πτώση 8,53% στα 8,54 ευρώ, αφότου έχασε έως 14% μέσα στην ημέρα, οδηγώντας μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε πτώση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η μετοχή της ανταγωνίστριάς της, της Commerzbank, υποχώρησε κατά 5,45% και διαμορφώθηκε στα 8,88 ευρώ.

Σήμερα επίσης, Société Générale και UBS υποχώρησαν πάνω από 7% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Η ελεύθερη πτώση της Deutsche Bank έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα, μετρώντας απώλεια της τάξης του 25%

Οι φόβοι για τις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν περιορίζονται στη Deutsche Bank. Το πενταετές CDS της UBS φέρεται να εκτινάχθηκε 14 μονάδες στις 24 Μαρτίου, φτάνοντας τις 130, μόλις λίγες ημέρες αφότου η εταιρεία εξαγόρασε την προβληματική ανταγωνίστρια Credit Suisse για 3,25 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος ενός «έκτακτου διατάγματος» για να αποτρέψει την αστάθεια της χρηματοπιστωτικής αγοράς στην περιοχή.

Με βάση τη συμφωνία, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας έχει δεσμευτεί να παρέχει στην UBS ρευστότητα άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Εγω παλι γιατι δεν τους πιστευω πιά;
    Ειναι κι αυτο αλλο ενα τρύκ οπως ο κοβιντ για να αρμεξουνε και παλι τον κοσμακη με τις καταθεσεις τους να κανουν φτερα λογω κραχ δηθεν.
    Λυστε μου μια απορια πως εφτασε η αμερικη με χρεος 20 τρις ;τωρα το καταλαβαν;
    Επισης και οι ευρωπαιοι μια απ τα ιδια.
    Αλλα μονο σε μας το παιξαν μαγκες και σωσαμε τις τραπεζες τους με το δηθεν σουξε στορυ του σαμαροβενιζελου

  2. Πραγματικά γελάω με τους ψεκασμενους Ρωσολαγνους που νομίζουν ότι επειδή έκλεισαν 2-3 τράπεζες καταρρέει γενικά ολη η Δύση. Ρε άσχετοι άλλο κλείνει μια τράπεζα και άλλο καταρρέει όλο το κράτος. Καμία σχέση δηλαδή. Πάντως μια ήταν η μεγαλύτερη κατάρρευση/χρεοκοπία στην ιστορία. Όταν το 1991 πραγματικά καταρευσε η άθλια Σοβιετική Ένωση. Και οι Ρώσοι μεθυστακες περίμεναν σε ατελείωτες ουρές ένα κομμάτι ψωμί. Και οι Ρωσίδες για να επιβιώσουν έγιναν “χορεύτριες” σε, Ευρώπη και Αμερική.

    1. ΡΕΕΕ!!! ΨΕΚΑΣΜΕΝΕ ΡΩΣΟΛΑΓΝΕ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΙ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ!!!- ΔΕΝ ΠΑΣ ΡΕ ΓΙΔΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΜΕ Ν,Δ, Α.Ε. ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ Μ@@ΚΙΕΣ ΣΟΥ????

  3. Στέφανε σε παρακαλώ θερμά όποιος γράφει όπως βλέπω στο συγκεκριμένο άρθρο για κοροϊδοιό ή πορδοιό κτλ πάρε τον και πήγαινε τον άμεσα στον Δαφνί διότι παρόλο που δεν έκανα εμβόλιο και ούτε πρόκειται φυσικά υποφέρω σε σημείο φοβερό μετά από Covid-19 που ασθένησα.Τι σκατά πίνουν αυτοί οι μαλάκες και ηλίθιοι που τον θεωρούν τον ιό ανύπαρκτο πραγματικά απορώ.Τα τούβλα αυτά πάνε να ψηφίσουν και άντε μετά να πάει μπροστά η χώρα.

    1. για πες μας πώς ακριβώς έφθασες στο συμπέρασμα αρρώστησες από πορδοϊό;;; σ’το είπαν αυτοί που σκότωναν τον κόσμο στα νοσοκομεία και τους άφηναν να πεθαίνουν από εγκεφαλικά, καρδιές, πείνα, δίψα, ξύλο, απομόνωση και δεσίματα;;;;

      1. Να καλύπτεις την άγνοια σου με γνώση και όχι με συνωμοσίες και μπουρδολογίες…

  4. Σύμφωνα με πολύ φερεγγυα πληροφορία ,η πείνα θα είναι λευκή,και όχι μαύρη.

  5. Πεινατε;;; Φάτε τους Μητσοτακηδες να χορτασετε.

  6. Τον πίνουν άγρια τα δυτικια, προσπαθούν να βάλουν σε πόλεμο όλο τον πλανήτη μπας και δικαιολογησουν την αναμενομενη κατάρρευση τους. Εντωμεταξύ σοκ έχει προκαλέσει μαρτυρία και στοιχεία Ρώσου αξιωματικού πως βρήκαν κτίρια με μικρά παιδάκια που προορίζονται για παιδεραστές, τα δυτικια φέρονται στα παιδιά σαν πειραματόζωα.

    1. Οι Ρώσοι μεθυστακες εισβολείς αφού σκότωσαν τους γονείς τους τα παιδάκια αυτά φυσικά έμειναν ορφανά! Έτσι ο στρατός κατοχής των αλκοολικων τα αρπαει και τα πηγαίνει στην Ρωσία για τα μεγαλώσουν ως γενιτσαρους! Ακριβώς όπως έκαναν οι Τουρκαλαδες και με εμάς. Είναι πραγματικά αστείο μια διεφθαρμένη χώρα όπως είναι η Ρωσία. Γεμάτη πορνες, αλκοολικους και μαφιόζους να προσπαθεί μας διδάξει δήθεν ηθική.

  7. Ας μην ανέβαζε η Κεντρική τράπεζα τα επιτόκια. στα στεγαστικά, 10 χρόνια αρνητικό επιτόκιο είχαν.

  8. Τραπεζική κατάρρευση και υπερσυγκεντρωτισμός εξουσιών

  9. Γιατί άραγε όλα τα κραχ ανακοινώνονται παρασκευή που είναι κλειστές οι τράπεζες;

  10. ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

    1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ

  11. θα πάνε διάφοροι εξυπνάκηδες να αγοράσουν χρυσό οπότε τι θα πάθουν, οι μεν που θα το αποθηκεύσουν μέχρι “να περάσει η κρίση” θα δεχθούν επίσημες επισκέψεις από το κράτος για κατάσχεση και αν καταφέρουν να το κρύψουν τότε θα σταλλούν οι συμμορίες που θα το κλέψουν, οι δε που θα προσπαθήσουν να το χρησιμοποιήσουν για να επιβιώσουν τελικά θα δίνουν μία λίρα για μια ελιά, αν πάνε να το εξαργυρώσουν σε λεφτά θα έχει έναν φόρο 90% ενώ μετά την πρώτη συναλλαγή θα ξέρουν οι συμμορίες και το κράτος ποιος έχει χρυσό και θα τον επισκεφθούν, τα ίδια θα πάθουν όσοι αποθηκεύουν τρόφιμα και άλλα αγαθά, οπότε κάντε τις δικές σας συμμορίες και κοινότητες επιβίωσης και αν τύχη να έχετε καλύτερο οπλισμό από το κράτος ή τις άλλες συμμορίες ίσως επιβιώσετε…..οι υλιστές είναι καταδικασμένοι να ζουν μέσα στον τρόμο, όπως με τον πορδοϊό που είχαν χεστεί όλοι για την ζωούλα τους….

  12. Βρε κορόιδα γιατί ανησυχείτε? Κάντε ότι και οι τράπεζες στην δύση. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και γράψτε πάνω πχ 10 ευρώ. Και πηγαίντε στο σούπερ μάρκετ για ψώνια. Ίδια αξία έχει με αυτά τα κολαριστα που βγάζουν τα ΑΤΜ, έχουν βάλει μπροστά τις μηχανές και κόβουν τρις.

  13. Φαίνεται πως όσοι έχουν λεφτά στις τράπεζες και το παίζουν άνετοι, θα πάρουν τα @@ τους. Σας τα πήραν με τα ομόλογα που σας έπιασαν κορόιδο, τώρα θα χάσετε και τα μετρητά σας όπως φαίνεται η κατάσταση. Όπως λέει και ο μεγάλος του σύριζα, πολιτικοί και τραπεζίτες σας κλέβουν και σας έχουν γραμμένους στα @@ τους. Και στο τέλος θα βάλουν τους μπάτσους να σας σπάνε και τα κεφάλια. Άλλο λαός, άλλο μπάτσος. Δυστυχώς είναι εχθροί του λαού που προστατεύουν τα συμφέροντα των ισχυρών των τραπεζιτών και των πολιτικών. Διάλεξαν στρατόπεδο. Κρίμα..

  14. Σιγα μη καταρρεει τιποτα! Θα τους χρηματοδοτησει η ΝΤΠ! Απ τη μια καταρρεουνε κι απ την αλλη ματσο τα φραγκα στον γοβατο!
    Τα ιδια και τα ιδια! Εκφοβισμου συνεχεια στη μετα κορωναιο, ενεργειακη ελλειψη…. εποχη! Αλλα κολπακια οι…λεσχες η τις πληρωνουμε τζαμπα να συνεδριαζουνε πως θα δυσκολευουνε την ανθρωπινη επιβιωση? Billy κανα αλλο μικροβιο ρε μεγαλε @

  15. Ανεβάστε και άλλο τα επιτόκια να καταρρεύσουν τα πάντα….
    Την ίδια μλκία με το 2008 κάνετε.

Comments are closed.