ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους βάζουν καρέκλες και καφάσια σε θέσεις πάρκινγκ

Κοινοποίηση:
kafasiaparking

Oι Έλληνες είναι από τη φύση τους ευρηματικοί, και κάποιοι που βάζουν καρέκλες, σκαμπό, καφάσια, τσιμεντόλιθους, τενεκέδες και ότι άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο για να καπαρώσουν μια θέση πάρκινγκ, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απειλούνται με πρόστιμο 400 ευρώ.

Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους βάζουν καρέκλες και καφάσια σε θέσεις πάρκινγκ (φωτό – odelalis.gr)

Το άρθρο 48 του Κ.Ο.Κ. προβλέπει

Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου

1. Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.

2. Κατ’ εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτά, η κατάληψή τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Αστυνομικών Αρχών.

3. Αυτοί που ανεγείρουν οικοδομές μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή εκτελούν άλλα έργα και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικοδομή ή το έργο, υποχρεούνται να κατασκευάσουν πρόσθετο πεζοδρόμιο ή να πάρουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

4. Όταν επιτρέπεται, όπως πιο πάνω, η κατάληψή τμήματος οδού πρέπει αυτά να επισημαίνεται υποχρεωτικά από αυτόν που το κατέλαβε κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 του παρόντος Κώδικα.

5. Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός γι’ αυτήν που έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται, εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος – έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παροδίων.

6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400) ευρώ.

Πλέον μία ειδοποίηση στην Τροχαία για την παράβαση αυτή, είναι αρκετή για να σταματήσει αυτή την κατάσταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Κράτος μπουρδέλο!
    Γίνεται ατύχημα, καλούν τήν τροχαία καί έρχεται μετά από μισή ώρα από ένα χιλιόμετρο απόσταση!..[σέ επαρχιακή πόλη μιλάμε , όχι στήν κηφισίας!]
    Τούς χαλάνε τήν καφεδιά καί τό αραλίκη όπως φαίνεται.

  2. Αν βγαλεις τα καφασια και παρκαρεις το πιο πιθανο θα ειναι μετα να μη βρης το αυτοκινητο σου η να ειναι σπασμενο!!Ασυδοσια τελειως.Απο την αλλη οταν η καθε οικογενεια στις πολυκατοικιες εχουν απο 4-5 αυτοκινητα η καθεμια αντε να βρης χωρο να παρκαρεις.

  3. οι βρωμόγεροι δεν βάζουν μόνον καφάσια και καρέκλες, αλλά και τσιμεντένιες γλάστρες και παλούκια τσιμεντωμένα μέσα σε κουβάδες ! για αυτούς, τι προβλέπεται ; πρόστιμο ή παλούκωμα ;

  4. Εγώ μιά φορά στόν Πειραιά, σέ δρόμο που επιτρεπόταν η στάθμευση, παρακάλεσα τόν περιπτερά νά βγάλη τό σκαμπό που είχε στόν δρόμο γιά νά παρκάρω. Αυτός δέν τό έβγαζε κι αναγκάστηκα νά παρκάρω δίπλα στό σκαμπό. Όταν γύρισα, τό αυτοκίνητό μου έλειπε, τό είχε πάρει ο γερανός!!!

  5. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ!!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΓΗ ΜΙΣΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ!! Η ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ

  6. κάποιος πρέπει να κανει ιδιαίτερα μαθήματα και στους αστυνομικούς που ειναι στην τροχαία, τον φωνάζεις να εφαρμόσει τον κ.ο.κ. σε ιδιωτικό δρόμο που εχουν πρόσβαση πολλές ιδιοκτησίες και σου απαντά ο ΒΛΑΚΑΣ πως δεν εχει δικαίωμα , δεν του εχουν μαθει πως Άρθρο 1 του ΚΟΚ – Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε οδούς και σε χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων και 2ον ο ΚΟΚ εφαρμόζεται κατά την κυκλοφορία του οχήματος σε δημόσια οδό ή σε εξομοιούμενη προς αυτήν (κυκλοφορία σε δημόσια οδό), όπως είναι η κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε αριθμό προσώπων, δικαιουμένων να συχνάζουν σε αυτό (άρθρο 2 παρ. 1 του ν. 489/1976), στην δε έννοια του «γηπέδου» αυτού περιλαμβάνονται και ιδιωτικοί χώροι, στους οποίους επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά από άδεια του ιδιοκτήτη του χώρου, όπως π.χ. είναι και τα ιδιωτικά parking (πυλωτές κλπ)…”

  7. Εμείς έχουμε σε γειτονιά S.market!
    Ποιος έχει δωσει άδεια χωρίς πάρκινγκ,
    Χώρο φορτοεκφόρτωσης κ.α;
    Άρα έρχονται καθημερινά κάτι μεγαθήρια για εκφόρτωση.
    Κλείνουν τον δρόμο με τις παλέτες κ τα εμπορεύματα σχεδόν όλη την ημέρα από τις 06:45 έως 18:00!
    Κάνουμε παράπονα κ κανείς δεν ακούει !
    Τι άρθρο 48 του ΚΟΚ Κ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ;
    Ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει!
    Κατάφεραν όλοι αυτοί που μπούκαραν στην χώρα μας να μας κάνουν ομοίους τους,αντί να προσπαθήσουν να μας μιμηθούν !
    ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ;

    1. Και που να δεις στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης με γνωστό σούπερ μάρκετ που έκανε παράνομο πάρκινγκ τι έγινε ! Δήμος, αστυνομία, περιφέρεια ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ !

  8. Δήμος ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ.
    Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ Νέας Ιωνίας, έχει αναθέσει σε τεχνική εταιρία την ανέγερση
    1ον) σχολείο της μητροπόλεως….
    2ον) υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων
    3ον) χώρου πράσινου
    4ον) ανέγερση Ιερού ναού
    Υπάρχουν δύο πεζοδρόμια αντικρυστά τα οποία οδηγούν στη Νέα φιλαδέλφεια.
    Στο πεζοδρόμιο το οποίο γειτνιάζει με το οικόπεδο στο οποίο γίνονται τα έργα, γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ.
    Η τεχνική εταιρία έκανε πλήρη κατάληψη του πεζοδρομίου με μεταλλικές κατασκευές για να είναι πιο εύκολη η διέλευση των μηχανημάτων, φορτηγών κλπ….
    Ο κόσμος αναγκάζεται και κατεβαίνει στον δρόμο προκειμένου να διασχίσει την απόσταση από το φανάρι μέχρι το ποτάμι που υπάρχει λίγο πιό κάτω.
    Είδα μαμάδες με καροτσάκια….ηλικιωμένους….άνθρωπο με πατερίτσα να βρίσκεται επί του οδοστρώματος προκειμένου να διασχίσει την απόσταση.
    Δεν άντεξα και έβαλα τις φωνές στον φύλακα που βρισκόνταν μπροστά στην είσοδο του εργοταξίου και μόνο που δεν έφαγα ξύλο μιά και μου την έπεσαν άλλοι δύο εργάτες.
    Απευθύνθηκα στην δημοτική υπηρεσία και στο γραφείο δημάρχου και άκουσα διάφορα μια και πού άπαντες δεν γνωρίζανε τίποτα!!!!
    ΜΕΤΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΗΚΕ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ και οι πεζοί αναγκαστικά πηγαίνουν από το απέναντι πεζοδρόμιο με βάση τα ασυγχρόνιστα φανάρια.
    Και λίγες μέρες αργότερα επισκέφθηκε το εργοτάξιο ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ….η δημαρχος Κα ΘΩΜΑΙΔΟΥ και ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ με τον ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ και περιχαρής έβγαζαν φωτό….
    Δυστυχώς ούτε η δήμαρχος ούτε ο επίσκοπος σεβάστηκαν τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.
    Και τελικά καταλήγεις πως οι νόμοι είναι για το κορόϊδο τον λαό….

  9. Ρε σείς στο δρόμο έξω από το σπίτι μου υπάρχουν 3 παρατημένα ή κλεμμένα αμάξια, το ένα με πινακίδα τα δύο χωρίς, και βρίσκονται εκεί 4 χρόνια. Πήρα στο δήμο πήρα στην τροχαία και πήρα τα παπάρια μου. Δεν έρχεται κανείς. Τι μου λέτε τώρα….

  10. Εγώ έχω έναν μαλάκα που έχει μια μοτοσυκλέτα και την βάζει να πιάνει δύο θέσεις για αμάξια ώστε όταν γυρίζει αυτός και η γυναίκα του με τα αυτοκίνητα τους να παρκάρουν και οι δύο εκεί…

  11. Το συγκεκριμένο νόμο τον πέρασε ο Κοντινής το 2017 !

  12. Το ζήτημα είναι πως και να ειδοποιήσεις την τροχαία δε θα έρθει. Το έχω τσεκάρει.

  13. χαχα εγω εχω ενα κλεμμαινο Smart κατω απο το γραφειο μου στιν λεωφορο Αμαλιας σε δυο κιτρηνες γραμμες πανω σε απαγορευτικο δηλαδη στο κεντρικοτερο σημει των Αθηνων χωρις πινακηδες και ουτε εχουν φιλοτιμηθει ναρθουν να το δουν οχι να το παρουν παρολες τις οχλησεις μου……

Comments are closed.