ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ του ΘΡΥΛΙΚΟΥ “ΟΧΙ”! Συγκλονιστικές εικόνες και μεγάλη υπερηφάνεια σε όλη την Ελλάδα(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
dites

Στη Σαντορίνη υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία – Χαμογέλασαν ξανά οι κάτοικοι στο Μαθράκι από την παρέλαση του μοναδικού μαθητή του δημοτικού σχολείου – Στη Γαύδο τέσσερις μικροί μαθητές τίμησαν το «Όχι»

Σε ένα κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης εορτάστηκε και τιμήθηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Σε κάποιες όχι τόσο κεντρικές και μεγάλες πόλεις, αλλά σε κάποια μικρά χωριουδάκια και νησάκια όπου «χτυπά» καθημερινά ο παλμός του Ελληνισμού και της υπερηφάνειας.

Σαντορίνη: Περήφανη κυματίζει η μεγαλύτερη ελληνική σημαία – Την ύψωσαν με γερανό!
Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στη Σαντορίνη με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η σημαία, την οποία εμπνεύστηκαν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης και ο Σύλλογος Ποντίων Σαντορίνης, κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών και με τη βοήθεια εθελοντών και έχει βάρος 160 κιλά και μέγεθος 1.500 τετραγωνικά μέτρα.

Μαθράκι: Συγκίνηση από την παρέλαση του μοναδικού μαθητή του δημοτικού σχολείου

mathraki

Ρίγη συγκίνησης για τους 30 περίπου μόνιμους κατοίκους του νησιού Μαθρακίου, προκάλεσε η μαθητική παρέλαση από τον έναν και μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου που λειτούργησε μετά από 21 χρόνια. 

Σήμερα τα χαμόγελα ξαναγύρισαν στους κατοίκους, σηκώνοντας ψηλά το εθνικό φρόνημα των φρουρών από τις «Θερμοπύλες» της δυτικής Ελλάδας. Ο 9χρονος Τάσος, που είναι ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γεννήθηκε και έζησε στη Γερμανία, με περισσή περηφάνια σήκωσε σήμερα τη γαλανόλευκη και παρέλασε, συνοδευόμενος από τη δασκάλου του, για την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, προκαλώντας δάκρυα χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους που τον καταχειροκρότησαν από την καρδιά τους.

Αντικύθηρα: Παρέλασαν οι τρεις μοναδικοί μαθητές του Δημοτικού σχολείου

antikithira scaled e1635422853685Γαύδος: Τέσσερις μικροί μαθητές τίμησαν το «Όχι»

gavdos

Τέσσερις μικροί μαθητές ήταν αρκετοί να ξεσηκώσουν το ακριτικό νησί της Γαύδου. Οι λιλιπούτειοι μαθητές σήκωσαν τη σημαία και παρέλασαν με περηφάνια για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πρέβεζα: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου οι εκδηλώσεις τιμής και η μαθητική παρέλαση

preveza

Με λαμπρότητα η πόλη της Πρέβεζας τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο καλός καιρός στάθηκε αρωγός στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, αλλά και την διεξαγωγή της παρέλασης, της πρώτης μετά από ενάμιση χρόνο απαγορεύσεων λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: