ΕΟΔΥ: Με το αντιγριπικό εμβόλιο νοσούμε πιο ελαφρά

Κοινοποίηση:
gripi-9-630x400

Οδηγίες και διευκρινήσεις για το αντιγριπικό εμβόλιο εξέδωσαν οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αφορμή την έξαρση των θανάτων και των κρουσμάτων της γρίπης της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και δημοσιεύματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Tο αντιγριπικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στο να μη νοσήσει κανείς από γρίπη σε ποσοστό από 50 έως 70%. Ωστόσο, είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας έναντι της γρίπης και χτίζει τείχος προστασίας του πληθυσμού, αναφέρουν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ.  Να σημειωθεί ότι μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης και ακόμη 48 εισήχθησαν με σοβαρά συμπτώματα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έτσι, με την ευκαιρία της κορύφωσης του φετινού εποχικού επιδημικού κύματος της γρίπης, ο ΕΟΔΥ ξεκαθαρίζει ότι: “Το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη. Γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας”.

Πέραν του αντιγριπικού εμβολίου, το επόμενο μέτρο προστασίας από τη γρίπη είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής. Επίσης, όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι μέχρι και ένα 24ωρο μετά την ύφεση των συμπτωμάτων, ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που παρατηρείται φέτος, είναι αντίστοιχη με άλλες χρονιές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Βάλτε τα στον πάτο σας τα γ@μοεμβόλιά σας…!!!!!

Comments are closed.