ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ! “Φυτεύουν” οκτώ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ στα καμένα της Πάρου (Εικόνα)

Κοινοποίηση:
Πάρος

Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προέβει ο έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου Κώστας Μπιζάς μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, αναφορικά με την απαίτηση δύο εταιρειών να εγκαταστήσουν οκτώ ανεμογεννήτριες καθώς και την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή Ράχη της δημοτικής ενότητας Πάρου.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία του κ Κώστα Μπιζά:

«Σήμερα ενημερώθηκα από το μέλος της Επιτροπής για τα αιολικά   ότι υπάρχουν προς αξιολόγηση στην ΡΑΕ, δύο νέα αιολικά πάρκα και δύο φωτοβολταϊκά.

Κατόπιν μπήκαν στον χάρτη της ΡΑΕ, geo.rae.gr και διαπίστωσα τα παρακάτω :

Πρόκειται για την εγκατάσταση οχτώ ( ανεμογεννητριών από δύο εταιρείες, στην θέση ΡΑΧΗ, της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου – Παροικίας, ισχύος 7,2 MW.

Επίσης προβλέπονται στην ίδια θέση και δύο (2) φωτοβολταϊκοί σταθμοί μέγιστης ισχύος 133,26 MW.

Το ύψος κάθε πυλώνα ανεμογεννήτριας θα είναι 55μ. και η διάμετρος του κάθε δρομέα 44μ.

Η ισχύς κάθε ανεμογεννήτριας θα είναι 0,9 MW.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η τοπική κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ενημερώθηκαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα παρότι υπάρχει διατυπωμένη με κάθε τρόπο η αντίθεση μας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Είναι προφανές και επιτακτικό η Επιτροπή για τα αιολικά να ασχοληθεί το επόμενο διάστημα και για το συγκεκριμένο θέμα.

Χρειάζεται συνεργασία,  ενότητα και διάθεση για αγώνα και συμμετοχή  ώστε να μην εγκατασταθεί κανένα αιολικό πάρκο στο νησί μας.

Η θέση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να χωροθετηθούν, κατόπιν Δημόσιας διαβούλευσης και υπό προϋποθέσεις, αιολικά πάρκα μόνο στην θάλασσα».

Πάρος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Και πολύ καλά κάνουν ψέκες!!!
    Θα βρουν δουλειά άνθρωποι, θα μειωθεί η ανάγκη για να εισάγουμε ενέργεια, θα χρησιμοποιούμε περισσότερη πράσινη ενέργεια, θα δούμε όφελος στην τσέπη μας και το περιβάλλον.
    Καταλάβατε;

  2. Μητσοτάκη γ@μιέσαι.

  3. Οι εταιρείες αιτουνται τυφλα, σε ολη την Ελλαδα, ακριτα, ακομα και αν μια περιοχη ΔΕΝ εχει αιολικο δυναμικο… Γιατι προφανως τους συμφερει μονο και η τοποθετηση ενος αιολικου παρκου, ακομα και αν δεν αποδιδει με την λειτουργια του. Δεδομενο λοιπον οτι εχουν το ελευθερο αυτη τη στιγμη να τοποθετουν οπου θελουν, αγνοωντας περιβαλλον, ιστορικο-αρχαιολογικο ενδιαφερον, αν εδεικνειται γεωλογικα η τοποθετηση, περιοχες Νατουρα, ακομα και αν θα αποδιδει η λειτουργια τους. Μαλλον, μονο η τοπικη κοινωνια μπορει να αποτρεψει την τοποθετηση – ή αν δεν γινεται να την επιτρεψει με ορους και σοβαρα ανταποδοτικα οφελη που υπαρχουν, μπορουν διεκδικηθουν.

  4. Τούτο δέν είναι τίποτα.Κάνουν δοκιμές γιά νά εξετάσουν τίς αντιδράσεις τών κατοίκων.
    Στήν Αμοργό θέλει ό εξόφθαλμος νά εγκαταστήσει 70 τεράστιες γερμανικές ανεμογεννήτριες μέ ύψος πάνω από 150 μέτρα.Στόν Κίναρο καί στήν Λέβιθα θά βάλει από 30 ανεμογεννήτριες.Η γερμανική τηλεόραση δήλωσε ό πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ή Ελλάδα θά γίνει μέ τήν αιολική ενέργεια (ανεμογεννήτριες) ή “μπαταρία”τής Ευρώπης.Τό κάθαρμα θά φυτέψει σέ όλη τήν Ελλάδα 20.000 χιλιάδες γερμανικές ανεμογεννήτριες γιά νά παράγει ηλεκτρικό ρεύμα γιά τήν Γερμανία.
    Γιάννης Λάκων

  5. Πείτε μου ότι είχε και δάσος η Πάρος και το κάψανε επίτηδες;!
    Να παράγετε το ρεύμα μόνοι σας .τα κορόιδα στη Μεγαλόπολη και στη Πτολεμαΐδα τελείωσαν!!! Και εμείς είχαμε πραγματικά δάση πριν την εξόρυξη …
    Αλλιώς γεννητριουλες με πετρέλαιο και black out όταν γεμίζετε τουρίστες και τα κλιματιστικά δουλεύουν στο Φουλ . Και την διαφορά κόστους να την πληρώνετε εσείς….

    1. δες 27 ιουνιου φετος τι φωτια ειχε στην παρο και σε ποια θεση και μετα μιλα αν δε ξερεις.Ολα ετσι θα γινουν αργα η γρηγορα τα καμμενα.

  6. Όπως η Νορβηγία που έχει κατασκευάσει αιολικά πάρκα μέσα στην βόρεια θάλασσα!!!
    Οι Νορβηγοί που θεωρούν ευλογημένη την χώρα τους για τα διάσημα φιορδ ακόμα και τη σύνδεση των πόλεων τους θα την κάνουν όχι επιφανειακά με γέφυρες πάνω στα φιόρδ,αλλά υποβρυχίως….
    Απόλυτος σεβασμός στο ανάγλυφο τους!!!

  7. Τους την εφερε παλι πουστικα ο Μητσοτακης
    οπως με τους λαθρομεταναστες τις νυχτες του λοκ νταουν
    ετσι και τορα με τις ανεμογενητριες

Comments are closed.