ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! Ελληνόπουλα στη Κύπρο σήκωσαν αφίσες με το «ΦΩΤΙΑ και ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους προσκυνημένους» μπροστά σε τζαμί

Κοινοποίηση:
d40949f688ce806e28ed8630bc9de75c

Ως «επίθεση» χαρακτηρίζει το ΕΒΚΑΦ την ανάρτηση πανό έξω από τζαμί Μπαϊρακτάρ στη Λευκωσία το οποίο εντοπίστηκε να γράφει «Φωτιά και Τσεκούρι στους Τουρκοπροσκυνημένους της τουρκικής κατοχή».

Το συγκεκριμένο πανό, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο υπογράφει η «Απελευθερωτική Επαναστατική Έπαλξη». Πάντως από μια πρώτη αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν έχει εντοπιστεί στο παρελθόν κάποια τέτοια οργάνωση να δραστηριοποιείται στην Κύπρο, γεγονός που εγείρει προβληματισμούς.


Ο Ταλίπ Αταλάι, επικεφαλής του Τμήματος Θρησκευτικών Υποθέσεων του ψευδοκράτους, δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ότι το απειλητικό πανό που στοχεύει συγκεκριμένα την τουρκική εθνικότητα ήταν κρεμασμένο στο Τζαμί στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου.

Είπε ότι παρόμοιες πράξεις είναι «εξαιρετικά τρομακτικές, ασυνεπείς, άσχημες και ανυπόφορες ενέργειες που απαιτούν προληπτικά μέτρα αντί να καταδικαστούν».

Η Διεύθυνση του ΕVKAF δήλωσε ότι «παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία την επίθεση του Τζαμιού Λευκόζα Μπαϊρακτάρ, η οποία έλαβε χώρα μετά τις επιθέσεις του Τζαμιού Köprülü στη Λάρνακα και του Τζαμί Tuzla στη Λεμεσό».

Προέτρεψε μάλιστα την Κυπριακή Κυβέρνηση «να μην επιτρέψει πράξεις μίσους»..

sigmalive.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: