ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΤΣΕΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΛΙ ΕΜΠΝΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ – ΔΥΟ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ – ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    Clipboard06-4-735x415

    Σοκαρισμένο είναι το Παρίσι μετά από την επίθεση με ματσέτα κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί ενώ όπως μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε δεύτερη σύλληψη.

    Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo, μεσούσης της δίκης για τις δολοφονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015. Ενας ύποπτος έχει συλληφθεί από την αστυνομία του Παρισιού.

    Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Ο ένας ύποπτος συνελήφθη κοντά στην πλατεία της Βαστίλης, κοντά στον τόπο της επίθεσης.

    Υπάλληλος της Premières Lignes, πρακτορείου Τύπου και εταιρείας παραγωγής, διηγήθηκε ότι δύο συνάδελφοί της βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από τα γραφεία της εταιρείας και κάπνιζαν, όταν άκουσε ουρλιαχτά.

    Clipboard06-4-735x415

    Ο ένας ύποπτος συνελήφθη κοντά στην πλατεία της Βαστίλης, κοντά στον τόπο της επίθεσης.

    Υπάλληλος της Premières Lignes, πρακτορείου Τύπου και εταιρείας παραγωγής, διηγήθηκε ότι δύο συνάδελφοί της βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από τα γραφεία της εταιρείας και κάπνιζαν, όταν άκουσε ουρλιαχτά.

    Πλησίασε στο παράθυρο και είδε τον έναν από τους συναδέλφους της, μέσα στο αίμα, να καταδιώκεται από έναν άνδρα που κρατούσε ματσέτα. Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στον δρόμο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Charlie Hebdo.

    Έκτοτε, τα γραφείου του σατιρικού εντύπου στεγάζονται σε μυστικό τόπο. Η αστυνομία του Παρισιού έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον τόπο της επίθεσης και εξαιτίας «ύποπτου δέματος» και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την ζώνη.

    Χιλιάδες μαθητές έχουν περιορισθεί στα κτίρια των σχολείων τους σε πολλές συνοικίες του κέντρου του Παρισιού για προληπτικούς λόγους.

    Το περιοδικό δεχόταν και πάλι απειλές
    Ανοιχτή επιστολή δημοσιεύουν σήμερα στη Γαλλία περίπου 100 μέσα μαζικής ενημέρωσης, με την οποία καλούν σε κινητοποίηση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης σε υποστήριξη του Charlie Hebdo που απειλείται και πάλι από την Αλ-Κάιντα, μετά την αναδημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ.

    Ενώ η δίκη για την επίθεση που στις 7 Ιανουαρίου 2015 στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους συνεχίζεται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, η διευθύντρια ανθρώπινων πόρων του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού Μαρικά Μπρε ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας πως χρειάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της εξαιτίας απειλών οι οποίες θεωρήθηκαν σοβαρές.

    Την παραμονή της έναρξης της δίκης, το σατιρικό περιοδικό αποφάσισε να ξαναδημοσιεύσει τα σκίτσα του Μωάμεθ που το είχαν καταστήσει στόχο τζιχαντιστών.

    Η αναδημοσίευση αυτή χαιρετίστηκε από μερικούς, όμως στοίχισε στο περιοδικό νέες απειλές, ιδιαίτερα από την πλευρά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα, και καταδικάσθηκε από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες.

    «Μετά την εκ νέου δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ στις 2 Σεπτεμβρίου 2020, το Charlie Hebdo απειλείται και πάλι από τρομοκρατικές οργανώσεις. Πρόκειται για απειλές που αποτελούν μια αληθινή πρόκληση εν μέσω της δίκης και προχωρούν πολύ πέρα του Charlie καθώς στοχοθετούν επίσης όλα τα μέσα ενημέρωσης και ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει ο Riss, ο διευθυντής του Charlie Hebdo, σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Μας φαίνεται απαραίτητο να προτείνουμε στα μέσα ενημέρωσης να σκεφθούν σχετικά με τη συλλογική απάντηση που αξίζει να δοθεί σ’ αυτή την κατάσταση», εξηγεί.

    Η κινητοποίηση αυτή μεταφράσθηκε σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους Γάλλους πολίτες, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού, καθώς και στις σελίδες και τις ιστοσελίδες των μέσων ενημέρωσης που την συνυπογράφουν, μεταξύ των οποίων ο εθνικός και περιφερειακός γαλλικός Τύπος, τα κύρια τηλεοπτικά δίκτυα, περιοδικά και ραδιοσταθμοί.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Ας κάνουμε μια υποθετική αλλά βάσιμη έρευνα για το ποια και που είναι η κορυφή του παγόβουνου,ποιος η ποιοι είναι αυτοί που δίνουν η κατευθύνουν τους εκτελεστές η αυτούς που φοράνε γιλέκα που κάνουν μεγάλο θορυβο(να προσέχουμε τι γράφουμε μη γίνουμε “στόχοι”στα καλά καθούμενα),ουφ, η τέλος πάντων ποιος η ποιοι είναι οι μαριονετιστες.
      Ο σκληροπυρηνικός αιμοδιψής αιμοδότης αντρακλας του κωλου ιμάμης,προσκυνητής του κάθε Εμίρη κακομοίρη ,Σείχη ξυπόλυτου σκηνιτη ερημιτη που βεβαίως είναι αχώριστος φίλος με τον φραγκατοι Οβριο που του αγοράζει τα πετρέλαια,που του χορηγεί ναρκοουσίες και φρέσκο κρέας για να ικανοποιεί τις ανώμαλες ορέξεις του στη κρεβατοκαμαρα του,που βεβαίως βριθει από Οβριακες καμερες.
      Αυτός λοιπόν ο μελαχροινός Αγαρηνος κακομοίρης παίρνει τη εντολή από τον Οβριο που παίζει σκάκι με τους πλανηταρχες Ιλλουμινάτους και μέσου κρυφού δήθεν διαύλου στέλνει την εντολή στον ιμάμη μπαλντι.Αυτος ήδη έχει οργανώσει εκπαιδεύσει(με τη βοήθεια των Μ.Υ )τους χαζούς μακελαρηδες.
      Απλά κ κατανοητά για όποιους καταλαβαίνουν.

    2. Στο κάτω κάτω ας πρόσεχαν οι Γάλλοι. Αυτοί είχαν αποικιοκρατικους επεκτατισμους. Προδιαγεγραμμενο ότι θα συνέβαινε στο μέλλον αυτό. Όπως και στην Αγγλία που οι μισοί είναι μαύροι και Ινδοί. Πολυπολιτισμικοτητα, γονέας 1 – γονέας 2 και κουραφέξαλα. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ; στη Γαλλία όλοι οι βόρειο Αφρικανοί έχουν γονατίσει το κοινωνικό σύστημα. Έγκυος μετάναστρια με άλλα 5-6 κουτσουβελα καθόταν σαν τον βούδα και χαιδευε την κοιλιά της λέγοντας κατευχαριστημενη ΜΠΆΝΚΑ-ΜΠΆΝΚΑ. Εμένα αυτή είναι η εμπειρία μου. Όπως κι εδώ που το διχιλιαρο τοκετού θα το παίρνουν όλες οι λαθραιες που γεννάνε 1 παιδί το χρονο. Δεν ξέρω ο Μητσοτάκης δεν είχε πει για ελληνική υπηκοότητα ή το άφησε έτσι εάλω. Έλεος πια

    3. ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΄Η ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΛΕΝΕ ΠΡΕΠΕΙΘ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ.
      ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΠΙΘΗΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ , ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΦΑΤΕ ΑΦΡΙΚΑΝΟ ΑΠΟ ΝΙΓΗΡΙΑ ΤΩΡΑ , ΠΑΡΙΣΙ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ

    4. Λαθροπιθικια μωαμεθανικου ενδιαφεροντος. Καποτε στη Γαλλια ζουσε ο Ζερμαιν, ο Πιερ, η Ζοζεφιν, ο Αλαιν, η Μπριζιτ. Τωρα καθικια, Γαλλοι ειναι ο μουσταφα, ο αλι, ο χαλιντ, ο ιμπραημ, η αϊσε και αλλα μωαμεθανικα και πακιστανικα (κι οχι μονον) ορκς. Σχεδιο Καλλεργι, σιωνισμος, μεσσιας αναμενομενος δηλαδη αντιχριστος.

    5. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΒΡΩΜΟΚΟΛΛΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΕΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ,,,,ΟΥΤΕ ΤΟΛΜΑΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΩΑΜΕΘ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ

    6. Παλι τα ιδια….?
      Μυαλο δε βαλετε, εσεις εκει οι γαλλοι…
      Αντε να δουμε τωρα, πως θα ξεμπερδεψετε…με τους ισλαμοφασιστες…
      τους τουρκαλαδες…τους αλγερινους…και τις αποικιες…
      Εχετε καμια 10καρια..εκατομμυρια…απο δαυτους….
      Σας σκοτωνουνε…μεσα στους δρομους…και καθεστε και τους κοιτατε…
      Περαστικα…

    7. Καλοί είναι και οι Γάλλοι. 5 χρόνια και ακόμα κάνουν δικές. Αλλά αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ΟΛΟΣ ο γαλλικός τύπος ενώθηκε για υποστήριξη των συναδέλφων τους. Ενώ εδώ με περίπτωση Χίου μούγκα στη στρουγκα.

    8. απο πισω ειναι ο ερντι.., αφου απειλησε τον μακρον προ ημερων οτι θα το βρεις απο εμενα…και σιγουρα εχει τις ακρες τοου σε ακραια ισλαμστικα στοιχεια διεθνως…, ειναι υποκινουμενες τετοιες επιθεσεις δεν το κανει καποιος μονος του καποιοι τον παροτρυνουν…, ο ερντι πιστευω ζητησε να γινει κατι στην γαλλια για να τιμωρησει τον μακρον.., προχθες δεν ειχαμε καταγγελια για βομβα στον πυργο του αιφελ, και μαλιστα φωναζαν ο αλλαχ ειναι μεγαλος…, θα υπαρξουν και αλλα τετοια μεχρι ο μακρον να εξαλειψει την κυρια απειλη που ειναι ο ερντογαν…, αποδυκνυεται οτι πρεπι ολες οι χωρες να χωριστουν σεε χριστιανικες και σε μουσουλμανικες…, σε χριστιανικη δεν θα εχει θεση μουσουλμανος και το αντιστροφο,, αλλλα ομως δεν πρεπι να προσβαλουμε τα θεια των αλλων..

    9. Well come, refugees. Βάρεσε η μαλακία κατακέφαλα όλη την Ευρώπη. Μπολιαστή είσαι σπίτι; γιατί σε παίρνω και μιλάει…

    10. ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩ μπραβο στην πρωθυπουργαρα μας και στην μερκελ.

    11. Κατακαημένη ευρώπη πως κατήντησες και συμπαρέσυρες και τη χώρα μας στη καταστροφή σου. Έφυγε με το μετρό δηλαδή έφυγε σαν κύριος αφού κατέσφαξε αρκετούς . Μη ενοχλείτε εμείς εδώ στο ευρωπαιστάν ασχολούμαστε με τις μάσκες και τις αποστάσεις. Άσε που και να τον πιάσουν , σε κάτι μήνες θα είναι ελεύθερος , ενώ αν έχεις κοβιντ και το μεταδώσεις , τότε μαύρο φίδι που σ’ έφαγε μέχρι ισόβια κάθειρξη

    Comments are closed.