ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ – ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ – ΤΗΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Κοινοποίηση:
KAILI

Περισσότερες από 15 έρευνες πραγματοποιήθηκαν από το πρωί σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από το κεντρικό γραφείο διαφθοράς και καταστολής στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα Le Soir.

Σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα μεταξύ των ελεγχόμενων για φερόμενη δωροληψία από το Κατάρ είναι και η ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, ενώ έχουν συλληφθεί ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή αλλά και ο πρώην ευρωβουλευτής της ομάδας των Σοσιαλιστών Πιερ Αντόνιο Παντζέρι.

Σύμφωνα με τη βελγική ιστοσελίδα, η οποία επικαλείται πληροφορίες από την Εισαγγελία του Βελγίου, η έρευνα στο σπίτι της κας Καϊλή πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα και η ίδια έχει κληθεί για εξέταση.

Ποιοί είναι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Λούκα Βισεντίνι, ένας διευθυντής ΜΚΟ και ένας κοινοβουλευτικός βοηθός. Δικαστής θα αποφασίσει εντός 48 ωρών αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Οι ύποπτοι έχουν ιταλική υπηκοότητα ή καταγωγή και είναι ενεργοί σε ενώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ΜΚΟ. Ο Παντσέρι είναι πρόεδρος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που με έδρα τις Βρυξέλλες προωθεί «την καταπολέμηση της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τη διεθνή δικαιοσύνη. Οι έρευνες στην κατοικία του έφεραν «λαβράκι» 500.000 ευρώ μετρητά.
Ο Λούκα Βισεντίνι εξελέγη τον Νοέμβριο γενικός γραμματέας της Ituc, που εκπροσωπεί συνολικά πάνω από 200 εκατ. εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι η κυρία Καϊλή δεν μπορεί να συλληφθεί ως ευρωβουλευτής, παρά μόνο εάν πιαστεί να διαπράττει αδίκημα επ αυτοφώρω.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή είχε εκθειάσει πρόσφατα με αφορμή το παγκόσμιο κύπελλο το Κατάρ. Σε δηλώσεις της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 22 Νοεμβρίου είχε πει:

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο”, είπε αρχικά στην ομιλία της η Εύα Καϊλή, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια το Κατάρ “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα”.

“Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί”.

“Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον”.

Λίγες ημέρες πριν, την 1η Νοεμβρίου, η κυρία Καιλή είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ με τον ίδιο να δηλώνει στο τουίτερ του ότι «η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και ευχόταν καλό τουρνουά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

38 Σχόλια

  1. Ο Παντσέρι είναι πρόεδρος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που με έδρα τις Βρυξέλλες προωθεί «την καταπολέμηση της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τη διεθνή δικαιοσύνη.

  2. ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΡΑΨΤΕ ΟΛΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ EMAIL ΒΕΛΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.

  3. Είναι ένα κτύπημα κατά της χώρας και των γηγενών Ελλήνων ώστε να κατηγορηθούμε ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε διεφθαρμένοι και κλέφτες, ώστε να συνεχιστούν τα σκληρά μέτρα εναντίον μας. Μόνο η Καιλή τα πιάνει;;;;;
    Νομίζω ότι ή πρέπει να διώξουμε το ταχύτερο όλους αυτούς που μας κλέβουν το κράτος, τα έσοδα και είμαστε σε επιτροπεία αλλιώς θα μας εξοντώσουν και με άλλα οικονομικά μέτρα και θα μας βγάλουν τα έντερα!!!!!!!!!!

  4. Μπορούσε αν ήθελε να πάει σκλάβα στους εμίρηδες και να μην κλέβει τους κακομοίρηδες.

  5. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΜΙΡΙΔΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΧΟΥΦΤΩΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ ΧΟΥΦΤΩΣΤΗΝ

  6. Ο/Η Φυσικά ο πατέρας της ποτέ δεν ελέγθχηκε στην Ελλάδα! λέει:

    για τα 900 45άρια που είχε αναθέσει με εντολές Ψωμιάδη, σε κολλητούς του εργολάβους. Φυσικά τα έργα ήταν ή ανύπαρκτα ή πολύ μικρότερου κόστους. Κάποιοι λένε ότι σως να φαγώθηκαν και 30 εκατομμύρια εκεί, οπότε τα 500 χιλιάρικα είναι ψίχουλα μπροστά τους. Για ψάξτε το να δείτε τι θα βρείτε.

  7. Σκεφτειτε τι μίζα έχει πέσει για τα Εμβ@λια!!!
    Ένας γνωστός μας πολύ παλιά , έλεγε ότι στις Βρυξέλλες είχαν κουτιά με χρήματα από deals για να περνούν οι ευρωβουλευτές!
    Εμείς τότε γελούσαμε αλλά μάλλον είχε δίκιο!

  8. στειλτε τους να περνουν 10.000€. Τον μηνα και παροχες δωρεαν .

  9. Μαφιοζε Κουλη εφτασες στο σημειο να δωροδοκεις και τη Καιλη για να συγκαλυψεις το εγκλημα των υποκλοπων ετσι ωστε να μην παει σε ακροαση ο Ανδρουλακης στο Ευρωπαικο κοινοβουλιο.

    Ειστε ολοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ .

  10. Ξευτιλιστηκαμε παγκοσμίως.η χαρά των τουρκων

  11. Σκεφτειτε να’χαμε Βελγους εισαγγελεις εδω , ολη η φαρα Μητσοτακη θα σαπιζε στην φυλακη

  12. Το Κατάρ είναι σύμμαχος της Τουρκίας στον Αραβικό κόσμο και αυτή η π…. το εκθιάζει

  13. Ανάθεμα την ώρα Κατάρ(α) τη στιγμή
    συνέλαβαν οι Βέλγοι την Εύα Καιλή.

    1. Να σαι καλά ρε φίλε με έκανες και γέλασα!

  14. Δεν είναι καμία χώρα μπουρδέλο όπως η Ελλάδα.
    Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ασυλία πουθενά. Ούτε για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

    1. Οι ΗΠΑ ότι κι αν είναι και ότι και κακό να έχουν κάνει σε πολλές χώρες υποστηρίζουν και υπερασπίζονται τον Αμερικανό πολίτη και η δικαιοσύνη τους όντως αγγίζει ακόμα και τον πρόεδρο αν κάτι παράνομο διαπράξει.

      1. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ Ε; ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΥΚΡΑΝΑ… ΡΕ ΟΥΣΤ.

        1. Η υπόθεση του γιου του Μπαιντεν φυσικά δεν έχει κλείσει είναι υπό διερεύνηση. Βέβαια πρέπει το FBI να δέσει και τα στοιχεία. Μπορεί μα πάρει λίγο παραπάνω αλλά στο τέλος θα βρουν τι γίνεται. Αν συγκρίνεις τώρα το Ελλαδισταν με τις ΗΠΑ που υπάρχει μέχρι και η θανατική ποινή πραγματικά είσαι τελείως άσχετος!

    2. Μόνο στο Ελλαδισταν-Αυνανισταν υπάρχει τέτοια διαφθορά και ασυλία για τους κλέφτες πολιτικούς, επιχειρηματίες κτλ. Στην Αμερική ακόμη και ο πρόεδρος αν κλέψει και κάνει μαλακιες θα πάει μέσα! Δεν χαμπριαζουν σε αυτά οι Αμερικάνοι. Εκεί πραγματικά κάνεις δεν είναι υπεράνω του νόμου.

  15. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΗΛΙΩΝΗ

  16. Αυτο ειναι το ( δημοκρατικο τοξο) απατεωνες λαμογια Εθνομηδενιστες κλπ.Κρεμαλα ρε αλητες ολοι σας.

  17. Ρε την Ευα τοσα λεφτα δε της εφταναν θελει και αλλα

  18. Ε και τι έγινε που την διαγράψαν από το κόμμα ??…πάντα το ΠΑΣΟΚ ήταν διεφθαρμένο….

  19. συνελήφθη για πορνεία και κόκα;;;; αυτοί που ψηφίζουν κόμματα με πόρνος και ποδοσφαιριστές, ρωτάνε αν έχει σοβαρά άτομα ο Ηλίας στο κόμμα, από πότε ο ραγιάς ψηφίζει κόμματα με σοβαρά άτομα;;; όλο κόμματα με μαφιόζους, πόρνες και κοκάκηδες ψηφίζουν….

  20. To κλεφτό-ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!!!!

  21. καλά αυτη ξεραμε τι νούμερο ητανε και ειχαμε καταλάβει οτι τα επαιρνε αφου ενα πρωί σηκωθηκε και αρχισε να εκθιαζει το Καταρ
    Πρεπει να συλλαβουν εδω ολους τους ηλιθιους ψηφοφορους της

  22. Άντε και στην Ούρσουλα, την εκπρόσωπο των εμβολίων.

  23. Ο/Η ''Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία'' λέει:

    έλιωσα ρε. Free Εύα! Συντρόφισσα κουράγιο, ο ερντοκλάν θα έρθει νύχτα να σε βγάλει από τη φυλάκα!

  24. ρε…. τι λεμε τωρα……..τα κονομησε χοντρα πολυ χοντρα… καταρ !!!!!!!!!! εκατομυρια μοιραζουν αυτοι εκει….. εχει την ασυλια δεν θα της κανει τιποτα κανενας, χεστηκε για την εδρα της….. σκοπος επετευχθει,, τελος.

  25. Πέφτουμε από τα σύννεφα! Μόνο στην Ελλάδα περνάει η μαφία και μένει ασύλληπτη! Σταματήστε να ψηφίζετε εγκληματίες!

  26. “ευρωβουλευτής”…. Δηλαδή σε τι μας ωφελεί ως Έλληνες πολίτες; Σε τιποτα. Αρα, στα π@π@ρια μας. Κλείσιμο μέσα και πέταμα τα κλειδιά.

Comments are closed.